Nieuwe Han-modules van HARTING voor perslucht, energieopslag en Ethernet

HARTING

In de Han-Modular-serie biedt HARTING talrijke connectoren waarmee de energie-efficiëntie van machines en systemen duurzaam kan worden verhoogd. Het nieuwste voorbeeld hiervan is de Han 300 A-module. Het past in het klassieke ontwikkelingsdoel voor energieopslagsystemen meer capaciteit mogelijk te maken met minder gewicht. De huidige energieopslagsystemen werken vaak met uitgangen van 200 A / 800 V DC. Toekomstige toepassingen met een hogere energiedichtheid vereisen transmissies van 300 A / 1200 V DC en meer. De Han 300 A-module is de passende interface.

De Han 300 A-module is geschikt voor het aansluiten van nieuwe energieopslageenheden, maar ook voor het upgraden van bestaande systemen (aangezien deze plug-in compatibel is met de Han® 200 A-module). Uitgerust met aanraakveilige contacten, kan deze rechtstreeks op de rail worden aangesloten of in ladesystemen (MCC) worden geïntegreerd.

Het M12-connectorformaat is nieuw in het Han-Modular-assortimentvan HARTING. Twee connectoren, X- of D-gecodeerd, passen in één module. Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk om 10 Gbit/s Ethernet op een bijzonder compacte, ruimtebesparende manier in een modulaire interface te integreren. In vergelijking met conventionele RJ45-oplossingen is de M12-interface aanzienlijk robuuster. Alle gangbare bussystemen kunnen eenvoudig worden aangepast, inclusief Profibus, Profinet, CAN, Ethernet Cat. 5 en Cat. 6A.

De trends naar meer digitalisering en modularisering zullen ook blijven groeien: de Han Shielded Power Module is een ruimtebesparend en gemakkelijk te onderhouden alternatief voor vast aangesloten afgeschermde stroomkabels. De module beschikt over drie vermogenscontacten (16 A/400 V) en is geschikt voor het aansluiten van bijvoorbeeld frequentiegeregelde aandrijvingen. Bovendien is de serie ook aangevuld met een EMC-beveiligde module voor signaaloverdracht: door middel van de 360° afscherming biedt de Han Shielded Module Basic niet alleen een goede afscherming, maar maakt deze het ook mogelijk om veel aansluitingen te maken in een compacte installatieruimte. Er kunnen maximaal per module 27 afgeschermde D-Sub-contacten met 4 A/32 V worden aangesloten.

Er zijn al meerdere oplossingen voor 360° afgeschermde datatransmissie in het Han-Modular programma, waaronder onder andere de Han Megabit module. Nieuw is echter een adapter voor de module waarmee deze op printplaten kan worden gestoken. De HARTING-module beschikt over 8 datapinnen en een afschermingscontact en maakt Ethernet-overdracht met twee lijnen volgens Cat. 5 of met één lijn volgens Cat. 6A.

Met de introductie van de Han Pneumatic Double Module, wordt in het huidige kwartaal een nieuwe HARTING-module voor persluchttransmissie gelanceerd. De contacten van deze interface hebben een groter aansluitbereik van 8 of 10 mm. Dit maakt het ontwerpen van persluchttransmissie mogelijk met voldoende capaciteit om ventieleilanden voor verschillende verbruikers te bedienen.

Bovendien is de dubbele module ook eenvoudig te monteren: een push-in-oplossing met de beproefde snel aansluittechniek (Ø buitendiameter) en als alternatief een conventionele pneumatische aansluiting voor de slangaansluiting (Ø binnendiameter). De combinatie kan zonder gereedschap in de module worden gestoken. Met deze module breidt HARTING zijn aanbod aan persluchtinterfaces nu verder uit: systemen met intern en extern gekalibreerde pneumatische slang van 3, 4, 6, 8 of 10 mm kunnen nu betrouwbaar worden geïnstalleerd met behulp van pneumatische modules.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.