Nieuwe igus lichtgewicht iglidur polymeer lineaire lager

Polymeer lineaire lager

igus, een motion plastics specialist, laat zien wat kunststoffen kunnen doen met haar eerste drylin W lineaire lager, geheel gemaakt van tribo-polymeren. Het polymeer lineaire lager is specifiek ontworpen voor lineaire bewegingen. Met een gewicht van slechts tien gram, is het gemakkelijk te installeren, trillingsdempend, smeermiddelvrij en ideaal voor transporteerbare toepassingen. Het feit dat het een spuitgegoten deel is, maakt het zeer kosten-effectief. Het voor spuitgieten geoptimaliseerde ontwerp reduceert ook het gewicht, waardoor de benodigde aandrijfenergie voor het lineaire systeem wordt verlaagd.

Kosten-effectieve polymeer lineaire lager

Duurzaam, lichtgewicht en low-cost: het nieuwe drylin W lineaire lager van igus. Het is volledig gemaakt van iglidur polymeer, en dus kan het snel, eenvoudig en kosten-effectief worden gemaakt middels spuitgieten. De glijfolie en lineaire behuizing zijn gecombineerd in één enkel component dat de handling, van opslag tot installatie, vereenvoudigt. Het iglidur polymeer lager weegt tot wel 84% minder dan klassieke lineaire lagers met hun metalen behuizingen. Dus is er minder massa die bewogen hoeft te worden, en dus daalt de kracht, de motor-output en het energieverbruik. Het slanke lager, dat slechts tien gram weegt bij installatiemaat 10, kent verschillende voordelen voor diegenen die nieuw zijn op het gebied van lineaire techniek en die een eenvoudige lineaire geleiding nodig hebben voor toepassingen zoals het afstellen van tabletop apparaten, camera’s, sensoren of monitoren.

Het lager is gemaakt van iglidur JB, een tribologisch geoptimaliseerd hoogwaardig polymeer, en dus heeft het geen smering of onderhoud nodig, kent een lange levensduur en is bestand tegen stof en vuil. Het zwarte materiaal valt op vanwege zijn zeer lage wrijvingscoëfficiënt bij droog bedrijf en zeer lage neiging tot stick-slip. Het polymeer lineaire lager kan gemakkelijk lasten aan tot 25 Newton, zoals aangetoond in testen die zijn uitgevoerd in ons 3800 vierkante meter grote eigen laboratorium in Keulen. Het is ook slagvast en robuust terwijl het ook elastisch blijft en dempend, zodat het trillingen kan absorberen en afvoeren.

Kosten-effectief econ systeem met een elegant design

Het nieuw polymeer lineaire lager kan heel gemakkelijk worden geïnstalleerd op elke drylin W enkele of dubbele rails. Wanneer de gebruiker op zoek is naar een kosten-effectieve lineaire geleiding, dan zijn de helder geanodiseerde drylin W WS-CA aluminium rails een goede keuze. Het combineren van de twee materialen – zilverkleurig aluminium en zwart lagermateriaal – geeft de gebruiker een complete oplossing met een eenvoudig, elegant design.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie