Nieuwe frequentieregelaar FDD 3000 van SIGMATEK

18
Frequentieregelaar Sigmatek SigmaControl

Frequentieregelaar FDD 3000 – Compact, krachtig en betrouwbaar

SIGMATEK breidt haar brede aandrijfportfolio uit met een nieuwe frequentieregelaar, de FDD 3000. Asynchrone motoren kunnen nu nauwkeurig & eenvoudig worden aangestuurd.

De compacte units zijn verkrijgbaar in 8 bouwvormen. De één – of driefasen frequentieregelaars (200/240 VAC of 380/480 VAC) hebben een vermogensbereik van 0,37 tot 132 kW. Deze units zijn de ideale oplossing voor motion applicaties die kosteneffectief moeten zijn. De FDD 3000 frequentieregelaar zorgt voor een maximale performance in open loop vector of sensorless motor control (RFC-A). Ook zijn er energiebesparende functies beschikbaar voor toepassingen binnen applicaties met pompen en ventilatoren.

Door de compacte bouwvorm van de frequentieregelaars en de optie om de units (tot en met bouwvorm 6) strak tegen elkaar aan te monteren kan de beperkte ruimte in de besturingskast meer benut worden. Met een overbelasting tot 180% zijn de FDD 3000 frequentieregelaars ideaal voor toepassingen die een hoog koppel eisen.

De FDD 3000 frequentieregelaars worden standaard geleverd met een geïntegreerd EMC filter voor een industrieel net, klasse A. Met het optioneel EMC filter kunnen de regelaars worden gebruikt voor klasse B, huishoudelijk net. Twee Safe Torque STO-ingangen (SIL 3/PL e) zorgen voor een veilige afschakeling en bespaart u een noodstop relais.

De communicatie tussen de FDD 3000 frequentieregelaar met de Sigmatek CPU en de LASAL software, waaronder ook de parametering, verloopt via de Sigmatek CAN- of VARAN-module. Handmatig een frequentieregelaar via een keypad parametreren behoort tot het verleden, complete parametrering verloopt efficiënt en overzichtelijk via de LASAL software. Met een paar klikken is de FDD 3000 frequentieregelaar ingeregeld en klaar voor gebruik. Diagnostische gegevens, zoals bijvoorbeeld het actuele verbruik of koppel van de motor kunnen voor predictive maintenance worden gemonitord.

De compacte FDD 3000 frequentieregelaars kunnen worden gebruikt in uiteenlopende applicaties voor bijvoorbeeld transportbanden, extruders, ventilatoren en pompen.

SigmaControl

Met jarenlange ervaring in industriële besturingstechniek levert SigmaControl gespecialiseerde kennis en producten van vooraanstaande leveranciers als SIGMATEK, COPA-DATA, KONTRON en KOLLMORGEN. De uitgebreide kennis van zaken op met name motion control gerelateerde oplossingen en de klantgerichte aanpak leiden tot de kostenbesparende oplossingen die de sleutel zijn tot uw succes.

SIGMATEK

In 1988 is in Lamprechtshausen bij Salzburg SIGMATEK opgericht. De afgelopen jaren hebben vele innovatieve ontwikkelingen tot evenveel baanbrekende besturingsoplossingen geleid. SIGMATEK ontwikkelt en produceert hardware zoals besturingssystemen, PLC’s, Motion Controllers, Servo-systemen, Visualiseringunits en Industriële PC’s. Ook de bijbehorende Software zoals programmering- en servicetools komen van de R&D afdeling van SIGMATEK. Momenteel werken er ca. 550 hooggekwalificeerde medewerkers. Innovatie, hoge kwaliteit, Europese productie en service zijn maatgevend voor het succes van SIGMATEK, die heden ten dage kantoren heeft in Europa, US, China en Korea. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van diverse distributeurs in de meest belangrijke internationale industriële centra.

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.