Nieuwe elektromotor met variabele snelheidsregelingen

Elektromotor met variabele snelheidsregelingen

WEG, een leverancier van elektromotoren en variabele snelheidsregelingen (VSD), lanceert een nieuwe High-Performance VSD. De CFW900 heeft een vereenvoudigd design, een hogere vermogensdichtheid en is gebruiksvriendelijker, waardoor gebruikers snel en gemakkelijk naar de configuraties en technische gegevens kunnen gaan, wat talloze voordelen heeft. De elektromotor met variabele snelheidsregelingen biedt een geavanceerde energiebesparingsfunctie, een breed werkgebied, veiligheidsfuncties en een verhoogde productiviteit in een heel scala aan industriële toepassingen.

De CFW900 is compacter, wat de installatie in elektrische omkastingen vergemakkelijkt, en bedoeld om alle toepassingen efficiënter te maken. De CFW900 heeft een ingebouwde functie om WEG’s Motion Fleet Management (MFM) eenvoudiger te kunnen toepassen. Dit systeem maakt het mogelijk om een industrieel machinepark online te monitoren en het onderhoud ervan te beheren.

Dit nieuwe model heeft tevens een ethernet-poort, zodat het belangrijke besturingsdata naar het MFM-systeem kan sturen, dat daardoor de werking en het onderhoud nog beter kan monitoren. De CFW900 werkt bovendien samen met een hele reeks systemen om gebruikers te helpen hun elektromotor met variabele snelheidsregelingen te managen — dankzij een slim managementsysteem kan het gedrag van de inverter voortaan worden afgestemd op schommelingen in de belasting, voedingsspanning en omgevingstemperatuur, waardoor het geheel onder uiteenlopende omstandigheden steeds optimaal functioneert.

Daarnaast is de CFW900 compatibel met de nieuwe EcoDrive app, waarmee gebruikers hun systemen kunnen monitoren, parameters instellen, programmeren en de systeemefficiëntie kunnen simuleren. Deze elektromotor met variabele snelheidsregelingen kan ook direct gegevens met de cloud uitwisselen en biedt een verbeterde beveiliging voor de data en informatie.

“Nadat de EU verleden jaar met nieuwe regelgeving is gekomen, is WEG VSD’s blijven ontwerpen die een stap op de wetgever vooruit lopen en gericht zijn op een grotere energiezuinigheid,” legt Marek Lukaszczyk uit, European and Middle East Marketing Manager bij WEG. “Door de CFW900 aan de CFW-lijn toe te voegen, wilden we een elektromotor met variabele snelheidsregelingen met een optimale connectiviteit aanbieden, waarmee gebruikers de productiviteit, het gebruiksgemak en de inzetbaarheid in al hun toepassingen kunnen verbeteren.”

Net als eerdere modellen heeft de CFW900 ook ingebouwde veiligheidsvoorzieningen, zoals Safe Torque Off (STO) en Safe Stop 1 (SS1). Deze functies kunnen elke ongewenste machinestart blokkeren en ongecontroleerde stops verhinderen, wat dit product nog veiliger maakt voor de operators.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie