Nieuwe betrouwbare elektromechanische cilinders voor “heavy load”

Elektromechanische cilinders

De elektromechanische cilinders (EMC’s) van Bosch Rexroth zijn nu ook verkrijgbaar in de vorm van de uiterst precieze, onderhoudsarme HighPower-versie EMC-HP. De nieuwe actuators zijn ontworpen voor zware belastingen tot 100 kN en zijn robuust, compact en onderhoudsarm. Gebruikers profiteren, op basis van de betrouwbare planetaire schroefaandrijving, van een indrukwekkend continu vermogen, zelfs onder zware omstandigheden. Dit is te danken aan zowel de nieuwe oliebadsmering als de optionele waterkoeling direct op de schroef zelf. Net zoals de rest van de EMC-familie, maakt een volledig digitaal proces de engineeringtijd korter. Dit gaat van selectie tot aan de bestelling.

Elektromechanische cilinders met 3 bouwgroottes

De nieuwe EMC-HP’s worden momenteel op de markt gebracht in drie bouwgroottes: 115, 130 en 160 (behuizingsdiameter) met beschermingsklasse IP54. De elektromechanische cilinders zijn geschikt voor een reeks verschillende zware toepassingen met slaglengtes tot 1.500 mm: van persen, omvormen en klinken tot spannen, positioneren en testen.

Elke EMC-HP maakt gebruik van de beproefde planetaire schroefaandrijvingen (PLSA) van Bosch Rexroth om te kunnen voldoen aan extreem hoge normen op het gebied van regelnauwkeurigheid en dynamiek. Dankzij een dynamisch draaggetal (Cdyn) van maximaal 189,5 kN kunnen zware lasten, in het kader van een energiezuinig proces, ook bij complexe bewegingsprofielen snel en nauwkeurig worden verplaatst – met axiale krachten tot 100 kN en bij snelheden tot 0,83 m/s.

Het robuuste en onderhoudsarme ontwerp van de planetaire schroefaandrijving heeft ook een positieve invloed op de smeringsintervallen. Bovendien kunnen de afdichtingen indien nodig in slechts enkele stappen worden vervangen. Over het geheel genomen zal deze onderhoudsarme lineaire bewegingstechnologie van Bosch Rexroth bijdragen aan een hogere productiviteit en lagere totale kosten.

Standaardsysteem voor een reeks verschillende toepassingen

Dankzij de LinSelect e-tool is het engineeringsproces van de elektromechanische cilinders eenvoudig. Binnen enkele minuten kun je een op maat gemaakte EMC-oplossing selecteren en klaar maken voor bestelling. Daarbij kies je uit tal van opties. Bijvoorbeeld over de lengte en hoe je het bevestigt. Dit zorgt voor veel mogelijke toepassingen.

De elektromechanische cilinders hebben compacte afmetingen. Ze hebben ook een lichte aluminium behuizing en eenkabeloplossingen. Hierdoor koppelen ze makkelijk aan de meeste drives. Daardoor kun je ze snel en zonder gedoe in bewerkingsmachines plaatsen.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.