Nieuwe Anybus Gateways

Anybus gateways

Duranmatic introduceert van HMS Networks  een nieuwe generatie Anybus gateways. Hiermee wordt de populaire gateway (veldbus converter) serie op de laatste stand der techniek gebracht om aan de behoefte van de hedendaagse engineers en applicaties te voldoen.

Uitdaging voor HMS was een nieuwe serie Anybus gateways te ontwikkelen die meer en sneller data tussen 2 verschillende automatiseringsapparaten versturen, sneller en eenvoudiger geconfigureerd kunnen worden en geschikt zijn voor meerdere netwerk protocollen.

Nieuw is dat deze Anybus gateways voor meerdere netwerken geschikt zijn. In de netwerk versie kan er gekozen worden voor Profinet IO, Modbus/TCP, EtherCAT per aansluitzijde. Hierbij kan Modbus/TCP als master of slave functioneren. De seriële RS23/485 versie ondersteunt Profibus, EtherCAT, Profinet en Ethernet/IP. Hiermee wordt ook ieder willekeurig ASCII protocol ondersteunt. Ideaal voor gebruikers die verschillende netwerk protocollen gebruiken, men hoeft minder gateway modellen te supporten en/of op voorraad te houden.

De nieuwe Anybus Gateways ondersteunen nu maximaal 1500 bytes per netwerk-telegram en hebben een snelle reactietijd (low latency) van 1ms. Voor EtherCAT is dit zelfs 0.1 ms. Ze zijn voorzien van de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van netwerk veiligheid. Zo accepteren ze alleen officiële HMS software en is er een fysieke schakelaar om de unit in programmeer modus te plaatsen.

Configureren gebeurt via een interne grafische web-interface. Er is geen aparte software meer nodig, alleen een laptop/tablet met ethernetpoort, een webbrowser en een LAN kabel. Men hoeft slechts het IP adres in de browser in te geven en de configuratie pagina wordt automatisch opgestart.

De vernieuwde slanke DIN rail bouwvorm is ideaal voor gebruik in schakelkasten, alle aansluitingen zijn aan de voorkant geplaatst onder een schuine hoek voor betere kabelgeleiding. Tevens zijn de status LED´s zeer duidelijk aan de bovenzijde zichtbaar. Alle nieuwe Anybus Gateways zijn per direct beschikbaar.

Meer informatie bij Duranmatic

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie