Nieuw onderzoek toont edge computing-uitdagingen

Edge computing Mobiele apparatuur

Schneider Electric maakt de bevindingen bekend van een nieuw IDC-whitepaper getiteld, Succeeding at Digital First Connected Operations. Het rapport benadrukt de kracht van edge computing bij de verschuiving naar een digital-first wereld. Het bevat reacties van meer dan 1.000 IT- en operationele professionals uit de industrie, gezondheidszorg, onderwijs en andere sectoren, evenals een reeks diepte-interviews met industriële ondernemingen. De wereldwijde respondenten omvatten bedrijven in de Verenigde Staten, China, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, India en Ierland. De organisaties varieerden in grootte van 100 tot meer dan 1.000 werknemers. De antwoorden gaven inzicht in factoren die investeringen in edge stimuleren, de uitdagingen waarmee bedrijven te maken kregen bij het uitrollen naar de edge, obstakels voor verdere investeringen en strategische aanbevelingen om edge-mogelijkheden in de toekomst veilig te stellen.

Cruciale rol edge computing

“Naarmate organisaties nieuwe of verbeterde ervaringen voor klanten proberen te creëren, efficiënter willen werken, de veiligheid en beveiliging willen verbeteren en duurzamer willen worden, leunen ze steeds meer op digitale technologieën. Deze whitepaper gaat in op de cruciale rol die edge computing en edge-implementaties spelen bij het mogelijk maken van digital-first, connected activiteiten”, zegt Chris Hanley, SVP, Commercial Operations & Global Channels, verantwoordelijk voor de edge-strategie bij Schneider Electric. “Het belicht strategieën die IT-professionals en besluitvormers kunnen toepassen om hun edge computing-mogelijkheden toekomstbestendig te maken ter ondersteuning van remote, connected, veilige, betrouwbare, veerkrachtige en duurzame activiteiten.”

Edge computing is een van de belangrijkste aanjagers van een digital-first wereld. De meest voorkomende use cases van edge-infrastructuur zijn cyberbeveiligingssystemen om het operationele netwerk lokaal te bewaken en operationele gegevens op te slaan en te verwerken en aansluiten op de cloud. Wanneer organisaties werd gevraagd waarom ze investeerden in edge computing om deze workloads te ondersteunen, noemden de respondenten “cyberbeveiliging verbeteren” (50%) en “veerkracht en betrouwbaarheid van systemen” (44%). Toch zijn er verschillende uitdagingen die organisaties moeten overwinnen om ervoor te zorgen dat hun edge-infrastructuur, en dus ook hun connected activiteiten, veerkrachtig en betrouwbaar zijn. Ondanks de belofte van de edge, uiten veel organisaties hun zorgen over connectiviteit en stroomuitval. 32% van de respondenten heeft bij hun edge-implementaties te maken gehad met een “gebrek aan connectiviteit of trage connectiviteit”. Verder heeft 31% te maken gehad met een “stroomstoring of stroompiek van meer dan 60 seconden”.

Uitdagingen die overwonnen moeten worden bij de overgang naar “digital-first connected activiteiten”

  1. Veiligheid. Er zijn grote zorgen over de fysieke en cyberveiligheid tijdens het digitaal verbinden van verschillende activiteiten. Daarom zijn de juiste systemen en processen nodig. Echter wanneer operationele gegevens eenmaal zijn aangesloten op de cloud, kan dit een groot aantal nieuwe en verbeterde gebruiksscenario’s mogelijk maken. De samenwerking binnen de onderneming kan zo worden verbeterd en activiteiten op afstand mogelijk gemaakt worden. Dit leidt tot arbeidsefficiëntie en kan er tegelijkertijd voor zorgen dat bedrijven beschikken over veerkrachtige, externe operationele mogelijkheden.
  2. Vaardigheden. Het personeel moet over de juiste vaardigheden beschikken om met verschillende technologieën te kunnen werken en moet in staat zijn om veranderingen intern op elkaar af te stemmen. Hiervoor moeten bedrijven samenwerken met nieuwe ecosysteempartners binnen en buiten hun organisatie.
  3. Betrouwbaarheid. Naarmate meer van de lokale operationele mogelijkheden rechtstreeks op afstand worden ondersteund via de connected edge, is betrouwbaarheid een cruciaal aandachtspunt.

“Resilient edge resources vormen de basis voor de verschuiving naar digital-first, connected activiteiten,” zegt Jennifer Cooke, Research Director, Edge Strategies bij IDC. “Organisaties worden kwetsbaar als en wanneer hun technologie faalt. Voor toekomstbestendige edge-implementaties is het nodig dat leiders een strategie ontwikkelen die problemen zoals cyberbeveiliging en connectiviteitsproblemen aanpakt en toegang garandeert tot de vaardigheden die nodig zijn om veerkrachtige edge-infrastructuren te onderhouden.”

Hoe organisaties edge-mogelijkheden toekomstbestendig kunnen maken om hun overgang naar digital-first connected activiteiten te ondersteunen

  • Veerkrachtige, veilige, duurzame stroom- en connectiviteitsbronnen: Door veerkrachtige stroom- en connectiviteitsbronnen vroeg in de planningsfasen van de edge op te nemen, kunnen bedrijven het risico op downtime verminderen.
  • Bewaking en beheer op afstand van edge-resources op grote schaal: Het doorlopende beheer van edge-infrastructuur op brede schaal zal een uitdaging vormen voor alle organisaties. Om de juiste vaardigheden op het juiste moment op de juiste plaats te hebben, zal moeilijk, zo niet onmogelijk zijn. Zorg ervoor dat er is voorzien in edge-resources om continue bewaking op afstand en autonome werking te ondersteunen.
  • Vertrouwde partners die de nodige vaardigheden kunnen leveren voor edge resources: Overweeg vertrouwde partners om de service te leveren in situaties of locaties waar het economisch of fysiek niet haalbaar is om het zelf te doen. Vertrouwde servicepartners kunnen vaak problemen op voorhand voorspellen. Zoek verder naar partners die zich ook inzetten voor duurzaamheid en u zo helpen met uw duurzaamheidsvraagstuk. In het onderzoek noemde 82% van de ondervraagden duurzaamheid als een selectiecriterium voor aanbieders van edge-oplossingen.

Als leverancier van totaaloplossingen werkt Schneider Electric samen met klanten bij het ontwerpen van hun strategieën om zekerheid, veerkracht, veiligheid en duurzaamheid te garanderen tijdens het ontwerp, de implementatie en het beheer aan de edge via:

  • Veerkrachtige, veilige, verbonden en duurzame fysieke infrastructuuroplossingen voor elke edge-omgeving – het leveren van zekerheid in een connected wereld;
  • Een cloud-gebaseerd monitoring- en beheerplatform EcoStruxure IT dat op afstand inzicht biedt, inclusief beveiliging, datagestuurde inzichten en aanbevelingen, rapportagemogelijkheden en mogelijkheden voor digitale dienstverlening; en
  • Een geïntegreerd ecosysteem bestaande uit allianties op het gebied van IT, een wereldwijd netwerk van vertrouwde ervaren partners en service engineers, evenals rules-based ontwerptools.

Meer informatie bij Schneider Electric

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie