Kant-en-klare systeemoplossing voor het de-palletiseren van pallets naar trays

de-palletiseersysteem

Met de lancering van een nieuw de-palletiseersysteem wordt Körber Supply Chain de eerste leverancier van geautomatiseerde logistieke oplossingen die een totale turn-key oplossing biedt voor het scheiden van goederen van pallet naar tray. Het doel is om risico’s en plotselinge onderbrekingen in het sorteerproces volledig te automatiseren en te elimineren.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat plotselinge stops en onderbrekingen in de toeleveringsketen de grootste zorg zijn voor bijna 90% van de ondervraagde bedrijven binnen onder meer de detailhandel, consumentengoederen en industriële productie. Dit is een van de redenen waarom bijna de helft van deze bedrijven verwacht meer te investeren in de versterking van hun toeleveringsketen – met inbegrip van technologie die zorgt voor meer flexibiliteit, transparantie en overzicht.

Om de uitdagingen van de markt aan te gaan, heeft Körber Supply Chain nu, als eerste leverancier in de branche, een totaaloplossing ontwikkeld om het sorteren van producten van pallets tot trays te beheren. De oplossing heet Downstream. Het is een de-palletiseersysteem dat elke palletlaag scheidt in individuele items, die kunnen worden gedraaid en gekanteld zodat ze in trays passen en klaar zijn voor verdere distributie via een transportband.

Bij de grote verscheidenheid aan producten die veel bedrijven verwerken, is het niet eenvoudig om pallets volledig geautomatiseerd in trays op te splitsen. Het overzicht gaat verloren wanneer één fout leidt tot plotselinge stilstand, waardoor een inefficiënt sorteerproces ontstaat. Daarom was een betrouwbaar en duurzaam geautomatiseerd logistiek systeem nodig, dat een hogere productiviteit en stabiliteit garandeert en toekomstbestendig is in verband met nieuwe producten, zegt René Kahr, productmanager bij Körber Supply Chain.

de-palletiseringssysteem

Een complexe operatie in een eenvoudig de-palletiseersysteem

De pallet-naar-tray-oplossing maakt al enkele jaren deel uit van het portfolio van Körber Supply Chain, maar de nieuwe versie is een natuurlijke ontwikkeling van het techbedrijf. De nieuwste versie is intuïtiever en beter aanpasbaar, waardoor potentiële uitvaltijd in het proces afneemt. Het de-palletiseersysteem van pallet naar tray wordt niet beïnvloed door unieke productverpakkingen, slip sheets of veranderingen in het assortiment, die anders de klassieke boosdoeners zijn voor fouten en downtime.

Bij veranderingen in verpakkingen en assortimenten ontstaan problemen in de geautomatiseerde logistiek. Wij maken het nu eenvoudig: ons systeem sorteert moeiteloos een pallet in kleinere verpakkingen voor distributie. Bovendien kan het de-palletiseersysteem worden geïntegreerd in oplossingen van andere integrators, terwijl onze software kan worden aangepast aan de hoeveelheden en afmetingen van het individuele distributiecentrum, legt René Kahr uit.

Hij legt uit dat Downstream naar schatting tot 2.400 items per uur kan sorteren, waarbij gesorteerde pakketten opnieuw worden verdeeld en op een tray worden geladen met één tot zes items op elke tray.

De nieuwe oplossing bouwt voort op digitale ontwikkeling

Bij Körber Supply Chain is een van de belangrijkste doelstellingen “digital enablement”. Het doel is om bedrijven te helpen hun productiviteit en bedrijfsvoering te verbeteren door digitale oplossingen te implementeren. Het de-palletiseersysteem is een op AI gebaseerde oplossing die, met datatracking van de individuele producten gedurende het hele proces, 100% automatisch hele pallets omzet in afzonderlijke items op trays zonder handmatige interventie. Het doel is om bedrijven op weg te helpen naar een veel efficiëntere operatie.

Er bestaat geen kant-en-klare oplossing op de markt voor de herverdeling van pallet naar tray. Met de nieuwe Downstream dichten we dat gat. Het zal helpen om de operaties te optimaliseren, middelen te besparen en onzekerheid weg te nemen in een geautomatiseerd logistiek proces in distributiecentra. De oplossing is al verkocht aan enkele toonaangevende spelers, dus we weten dat er in verschillende markten behoefte is aan de oplossing. Het potentieel is groot, zegt Ralph Korsbæk, hoofd verkoop van productoplossingen bij Körber Supply Chain.

Meer informatie over dit mieuwe de-palletiseringssysteem bij Körber

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.