Nauwkeurige lineaire bewegingen dankzij miniatuur kogelomloopspindels

Lineaire bewegingen

Nauwkeurige kogelomloop spindels van Bosch Rexroth worden al tientallen jaren gebruikt in tal van sectoren. Rexroth heeft het miniatuurportfolio nu uitgebreid met cilindrische moeren met lage onderhoudsvereisten en een lange levensduur. Ze worden gebruikt in kant-en-klare PSK-precisiemodules en overal waar precieze lineaire bewegingen nodig zijn in beperkte ruimtes.

De cilindrische enkelvoudige moer is ontworpen voor spindels met een diameter van 6 en 8 mm en een spoed tussen 1 en 5 millimeter. Daarmee voldoet hij aan de hoge precisie-eisen in sectoren als de medische of de halfgeleiderindustrie waar precieze lineaire bewegingen nodig zijn. Met zijn nieuwe, cilindrische ontwerp is de moer compact en dus geschikt voor gebruik op plaatsen waar de ruimte beperkt is. Bij dagelijks gebruik profiteren gebruikers van lange nasmeerintervallen en maximale betrouwbaarheid. De nauwkeurige afloop van de kogels in de moer garandeert absolute precisie.

De nieuwe serie cilindrische enkelvoudige moeren vormt een aanvulling op de bestaande reeks miniatuur kogelomloopspindels van Rexroth. Deze bieden nominale diameters van 6 tot 12 millimeter een spoed van 1 tot 10 millimeter. Het innovatieve, interne recirculatie systeem zorgt ervoor dat kogels zeer soepel bewegen, wat resulteert in een nauwkeurige en rustige beweging van de kogelomloopmoer. Samen met de miniatuurkogelrailsystemen bieden de kogelomloopspindels optimale voorwaarden voor alle toepassingen die kleine onderdelen en een hoog draagvermogen vereisen.

Het berekeningsprogramma Linear Motion Designer (LMD) helpt gebruikers bij het selecteren en ontwerpen van hun schroefaandrijvingen. LMD is gratis te downloaden via de website van Bosch Rexroth.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie