Minister Adriaansens leidt innovatieve NL ondernemers tijdens Hannover Messe

Ruimtevaart Het kabinet Innovatieve technologie Industriebeleid

Minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat zal een delegatie van innovatieve Nederlandse ondernemers naar de Hannover Messe begeleiden. Dit internationale evenement, dat wordt beschouwd als ’s werelds grootste industriële beurs, biedt een uitgelezen kans voor de Nederlandse ondernemers om hun producten en diensten op wereldschaal te presenteren en de internationale samenwerking te bevorderen.

De Hannover Messe is een belangrijk platform voor de presentatie van technologische innovaties en oplossingen op het gebied van industrie, energie en logistiek. De deelname van Nederland aan deze beurs benadrukt de rol van het land als een internationale speler op het gebied van innovatie en technologische ontwikkeling.

Minister Adriaansens zal tijdens de beurs spreken over de toekomst van de Nederlandse industrie en de rol van technologie bij het realiseren van duurzame economische groei. Zij zal ook in gesprek gaan met ondernemers en beleidsmakers uit andere landen om samenwerking op het gebied van onderzoek, technologie en innovatie te stimuleren.

De Nederlandse delegatie bestaat uit een selectie van bedrijven die actief zijn in sectoren als duurzame energie, slimme mobiliteit, circulaire economie en digitalisering. Deze ondernemers zullen hun innovaties en technologieën presenteren aan een internationaal publiek en mogelijk nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan.

De deelname aan de Hannover Messe past binnen het Nederlandse streven om de transitie naar een duurzame en digitale economie te versnellen. Het evenement biedt een unieke kans om de Nederlandse expertise op het gebied van technologische innovatie en duurzaamheid onder de aandacht te brengen en te leren van internationale ervaringen.

Minister Adriaansens onderstreept het belang van deze internationale samenwerking: “De uitdagingen die we als samenleving het hoofd moeten bieden, zoals klimaatverandering en digitalisering, kunnen we alleen effectief aanpakken door gezamenlijk te innoveren. De Hannover Messe biedt een uitstekende gelegenheid om de krachten te bundelen met andere landen en samen te werken aan een duurzamere en welvarende toekomst.”

De Hannover Messe vindt plaats van 24 tot en met 28 april 2023.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie