Mini elektriciteitsnetwerk Microgrid om CO2 te verlagen

Microgrid

Consumenten, bedrijven en instellingen zijn zich meer en meer bewust van hun energieverbruik, en zien zich genoodzaakt hun CO2 te verlagen. We moeten massaal overstappen op een duurzame energievoorziening. Maar in sommige delen van Nederland is het niet meer mogelijk om duurzame bronnen aan het energienetwerk te koppelen. Dat is een groot probleem, maar gelukkig is er een innovatieve oplossing voor: het Microgrid.

Een Microgrid is in feite een mini elektriciteitsnetwerk. Het combineert een openbaar elektriciteitsnetwerk met duurzame energiebronnen en verbruikers voor een optimale benutting. Microgrids integreren duurzame energiebronnen in een bestaand netwerk zonder het netwerk aan te hoeven passen. Ook kan het brandstofverbruik van fossiele energiebronnen drastisch verlaagd, of zelfs volledig vervangen worden door duurzame energiebronnen in combinatie met lokale opslag. Met als gevolg: aanzienlijke verlaging van CO2-uitstoot.

Microgrids zorgen voor een drastische verandering in de elektriciteitsdistributie en vormen de sleutel voor succes voor de groeiende toepassing van duurzame energiebronnen. Een win win situatie voor gebruikers en energieleveranciers.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie