Mind the gap!

Lego-auto

Een Lego-auto testen op steeds bredere overbruggingen waar hij overheen moet rijden. Geleidelijk aan verbeter je de auto tot het een capabel voertuig is om de gaten over te steken en te overbruggen. Dingen die je moet overwegen: wieldiameter, aantal wielen, 8WD, wielpositie, massamiddelpunt, framelengte, framesterkte, bewegende massa, gewichtsvermindering.

Testen van een Lego-auto

Het testen van een Lego-auto tegen steeds grotere openingen waar deze overheen moet rijden, is een boeiend proces dat geleidelijke verbeteringen aan het voertuig vereist tot het een capabele kloof overbruggende wagen wordt. Bij dit proces moet je rekening houden met verschillende factoren zoals wiel diameter, aantal wielen, 8WD, wielpositie, zwaartepunt, framemaat, framesterkte, bewegende massa en gewichtsreductie.

Basisregels voor alle bouwwerken:

  • maximale lengte 1 meter
  • geen stuurinrichting (om de bouwwerken te vereenvoudigen)
  • uitsluitend Lego-onderdelen gebruikt

Wieldiameter en wielpositie van de Lego-auto

De diameter van de wielen en hun positie op het frame zijn belangrijke factoren bij het ontwerpen van een Lego-auto die in staat is om over grotere openingen te rijden. Grotere wielen zorgen voor een grotere bodemvrijheid, waardoor de auto beter in staat is om over openingen te rijden. De positie van de wielen op het frame heeft ook invloed op het zwaartepunt van het voertuig, wat cruciaal is voor het behouden van de balans tijdens het rijden over een kloof.

Aantal wielen en 8WD

Meer wielen helpen bij het verdelen van het voertuiggewicht over een groter oppervlak. Dit kan de stabiliteit vergroten. 8WD biedt betere tractie en voertuigcontrole, wat essentieel is op oneffen oppervlakken.

Zwaartepunt en framemaat

Het zwaartepunt en de framemaat zijn belangrijk bij het ontwerpen van een kloof-overbruggende Lego-auto. Een lager zwaartepunt behoudt de voertuigstabiliteit. Een groter frame helpt bij het verdelen van het voertuiggewicht.

Framesterkte en gewichtsreductie van de Lego-auto

De framesterkte en gewichtsvermindering zijn belangrijk voor een Lego-auto. Een sterker frame weerstaat krachten tijdens het overbruggen van een kloof. Gewichtsvermindering verbetert de manoeuvreerbaarheid.

Het ontwerpen van een kloof-overbruggende Lego-auto vergt zorgvuldige overweging. Het is nodig om rekening te houden met verschillende factoren. Door aandacht te besteden aan de genoemde factoren en door stapsgewijze verbeteringen aan te brengen, kan men een capabele Lego-auto ontwikkelen. Veel plezier met het bouwen!

Illustratie: YouTube

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie