Schneider Electric in Global 100 meest duurzame bedrijven

meest duurzame bedrijven

Schneider Electric heeft voor de 12e keer op rij een plaats verworven in de Global 100-lijst van meest duurzame bedrijven ter wereld, van Corporate Knights.

Sterke prestaties op het gebied van klimaat en sociale afspraken, zoals duurzame inkomsten en investeringen, genderdiversiteit en duurzaamheidsloonkoppeling hebben ertoe bijgedragen dat Schneider Electric in deze jaarlijkse index staat. Deze lijst met meest duurzame bedrijven is samengesteld door Corporate Knights, de onderzoeksgroep op het gebied van duurzaamheid.

De Global 100 is gebaseerd op een strenge beoordeling van openbare bedrijven met een omzet van meer dan 1 miljard dollar. Schneider Electric is de enige in zijn categorie die sinds 2012 elk jaar tot één van de Global 100 is uitgeroepen. Daarbij werd de leverancier in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering in 2021 door Corporate Knights uitgeroepen tot ’s werelds meest duurzame onderneming.

Deze prestatie volgt op een eerdere aankondiging dat Schneider Electric van Standard & Poor’s, CDP en Moody’s ESG Solutions lovende waarderingen ontving voor milieu, maatschappij en governance (ESG) voor zijn impact op duurzaamheid en best practices. Zo was de klimaatstrategie van Schneider Electric en haar inzet voor milieutransparantie één van de eerste die werd gevalideerd volgens de SBTi Corporate Net-Zero Standard medio 2022.

Schneider Electric is ook één van de 19 bedrijven die dit jaar het Terra Carta-zegel ontving, een erkenning voor wereldwijde bedrijven die innovatie stimuleren, betrokkenheid tonen en vaart zetten achter écht duurzame markten. Het zegel maakt deel uit van het Sustainable Markets Initiative dat koning Charles III van het Verenigd Koninkrijk in januari 2021, toen hij nog Prins van Wales was, in het leven riep om de particuliere sector aan te moedigen nadrukkelijker actie te ondernemen tegen klimaatverandering.

“De kickstart van 2023 met deze duurzaamheidsprestaties is werkelijk motiverend”, aldus Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy & Sustainability Officer bij Schneider Electric. “Het laat zien dat consistentie, betrokkenheid en concrete impact niet onopgemerkt blijven. Het dient als herinnering dat bedrijven zoals wij en onze Global 100-collega’s, een verschil maken op alle niveaus, in het bedrijfsleven en door onze ecologische, sociale en economische impact.”

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie