Bosch Rexroth voegt lineaire motormodules toe aan portfolio

Lineair

Snel, compact en nauwkeurig – deze eigenschappen kenmerken de nieuwe lineaire motormodules (LMM) van Bosch Rexroth. De assen zijn verkrijgbaar in de maten 140, 180 en 220 en beschikken over een spelingsvrije directe aandrijving. Ze vormen een aanvulling op het bestaande aanbod van lineaire bewegingstechnologie als een kant-en-klare oplossing met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De lineaire modules zijn verkrijgbaar in alle maten met lineaire motoren met ijzeren kern. De maten 180 en 220 zijn ook verkrijgbaar met een ijzerloze motor. Dit biedt mogelijkheden voor vele toepassingen met daarbij standaard slaglengtes tot 1.540 mm en krachten tot 2.400 N. Bij snelheden tot 5 m/s en versnellingen tot 250 m/s2 bereikis een herhaalnauwkeurigheid van ± 1,0 µm haalbaar. Hierdoor zijn zeer korte cyclustijden mogelijk – belangrijk in de productie van onder andere elektronische en optische componenten, halfgeleiders en in elektromobiliteit. Typische toepassingen zijn uiterst nauwkeurige pick-and-place handelingen, het hanteren van elektronische componenten of geautomatiseerde optische inspecties.

Maximale efficiëntie in de kleinste ruimte

De hoge efficiëntie van de nieuwe lineaire motormodules is deels te danken aan de geïntegreerde lineair motor, die een mechanische krachtoverbrenging vervangt. Dit verhoogt de dynamiek en mechanische efficiëntie en maakt een grote herhaalbaarheid mogelijk. Tegelijkertijd vermindert het modulaire ontwerp van de kant-en-klare LMM de installatie effort. De nieuwe lineaire motormodules hebben lange onderhoudsintervallen, enerzijds door de onderhoudsvrije lineaire motor en anderzijds door de hoogwaardige, duurzame kogelrailsystemen met lange nasmeerintervallen.

Meer informatie bij Bosch Rexroth

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie