Krachtige nieuwe softstarters voorkomen schade en besparen energie

CG Drives & Automation

CG Drives & Automation presenteert een nieuwe serie Emotron TSA-softstarters van 5,5 tot 1000 kW (16-960 A en 200-690 V). Het assortiment omvat de nieuwe bouwvormen TSA 5 en 6 voor de hoogste vermogens (470-960 A). Ze zijn ontworpen met het oog op bedrijfszekerheid en energie-efficiëntie en beschikken standaard over veel ingebouwde functies voor veiligheid en beveiliging, zoals thermische motorbeveiliging, slimme belastingsbewaking, thermistoringang en bypasscontactor.

Starts met een laag koppel en slimme stops gaan hand in hand met een robuust en compact ontwerp. De TSA-softstarter is een kostenefficiënte motorregeling voor toepassingen waarbij geen variabele snelheid nodig is.

3-fase koppelbesturing heeft hogere startkoppel- en lagere stroomniveaus bij het starten. De start en stop met laag koppel en de sterke vectorrem voor belastingen met een hoge massatraagheid maken hem ideaal voor veel toepassingen zoals pompen, zagen, transportbanden, mengers en centrifuges.
Met meer dan 99,6% startrendement door de bypasscontactor en volledige programmeerbaarheid van de softstarter binnen handbereik, biedt de TSA volop gelegenheid om energie te besparen.

Productmanager Pär Ölund legt uit: “Met een realtimeklok kunt u de functionaliteit aanpassen en een schema opstellen dat aan uw eigen vereisten voldoet. Dankzij de plug-and-play-oplossing en de intuïtieve gebruikersinterface kunnen veel van onze klanten de installatie en programmering volledig zelfstandig uitvoeren.”

De nieuwe modellen 5 en 6 zijn in staat om zware lasten op te vangen bij de start, wat vaak nodig is voor bijv. transportbanden en brekers. Verhoogd aanloopkoppel wordt gebruikt om aanvankelijke koppelpieken te overwinnen. De startcapaciteit bedraagt 300% gedurende 30 seconden.

De Emotron TSA biedt in de praktijk een hoge veelzijdigheid. Hij kan verschillende start- en stopmodi aan, alsook de remfunctie voor snel stoppen, een omkeerrem en een modus voor lage snelheid/jog. Flexibele communicatieopties, slimme I/O en een pc-tool voor inbedrijfstelling en parameterbewaking ronden het productaanbod af.

“De Emotron TSA-softstarter is een echt werkpaard. Hij is gebouwd voor uitdagende omgevingen met gecoate printpanelen en bestand tegen de zwaarste omstandigheden. Met meer dan 40 jaar ervaring in het veld kunnen wij de kracht en het vermogen van uw toepassing garanderen.” belooft Pär Ölund afsluitend.

Meer informatie bij CG Drives & Automation

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie