Emotron introduceert modulaire omvormers voor groene energie

Emotron

CG Drives & Automation, een innovator op het gebied van omvormeroplossingen, kondigt met trots de introductie aan van Emotron Modulaire Omvormers voor Groene Energie Oplossingen, een baanbrekende reeks producten die is ontworpen om een revolutie teweeg te brengen in het landschap van flexibele oplossingen voor duurzame energie.

Als reactie op de dringende wereldwijde behoefte aan omvormeroplossingen waarmee bedrijven gebruik kunnen maken van accu’s en duurzame energiebronnen, heeft CG Drives & Automation jaren van onderzoek en ontwikkeling geïnvesteerd in het creëren van een reeks producten die zorgen voor efficiënte, betrouwbare energie met gereguleerde stroom en spanning onder alle omstandigheden.
De modulaire omvormeroplossingen van Emotron voor groene energie hebben hun sporen verdiend in het aandrijven van volledig elektrische en hybride elektrische systemen in diverse toepassingen, waaronder zeeschepen en walstroom voorzieningen op het land.

Een van de belangrijkste voordelen van de Emotron omvormers is dat ze geschikt zijn voor meerdere energiebronnen, waaronder windturbines, brandstofcellen en accu’s. Deze flexibiliteit is cruciaal voor de toekomstbestendigheid van de energievoorziening, omdat naadloze overgangen tussen energiebronnen of batterijvermogen (BESS) mogelijk zijn en terugleveren van energie naar het elektriciteitsnet mogelijk is.

De productlijn bestaat uit drie kerncomponenten:

  • Emotron AFG: Een innovatieve netomzetter voor efficiënt opladen van accu’s of energie terugleveren naar het elektriciteitsnet.
  • Emotron VSI: Een geavanceerde motoromvormer voor nauwkeurige generatorregeling
  • Emotron DCU: zorgt voor een stabiele DC-spanning bij sterk variërende ingangsspanning (15-85%)

Grid Code Ready

De AFG-omvormer van Emotron zijn Grid Code Ready, wat betekent dat ze kunnen voldoen aan de wereldwijde normen voor energie levering aan het openbare elektriciteitsnet. Met de capaciteit om tot 150% stroom en minimale harmonische vervorming aan te kunnen garanderen deze omvormers u een storingsvrije werking.

Unieke software maakt functionaliteit voor netondersteuning mogelijk, zoals FFR, FCR, ondersteuning van reactief vermogen en het aankunnen van een black start situatie, waardoor bijvoorbeeld een batterij extreem snel kan reageren op een verzoek om energie te leveren aan het net. Dankzij de zeer flexibele omvormers kunnen operators vrijer kiezen tussen batterij of energiebron.

“Deze oplossingen vormen nu de voorhoede van accutoepassingen, brandstofcellen en hernieuwbare energie en bieden aanpassingen op maat voor elke unieke toepassing. We zijn verheugd om de Emotron Modulaire Omvormer Oplossingen voor Groene Energie te introduceren. Dit is een grote stap in de richting van een duurzame toekomst”, aldus Björn Fälth, VP Product Innovation bij CG Drives & Automation. “We zijn ervan overtuigd dat deze oplossingen een cruciale rol zullen spelen bij de transformatie van de manier waarop we energie opwekken en gebruiken.”

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.