Krachtig identificatiesysteem van Pepperl+Fuchs

Identificatiesysteem

Pepperl+Fuchs heeft recentelijk twee nieuwe RFID lees/schrijfapparaten geïntroduceerd: de IQH3-FP-V1 en de IQT3-FP-IO-V1. Deze apparaten markeren een significante vooruitgang in de technologie van identificatiesystemen, met name door hun unieke detectiebereik en multitag mogelijkheden.

Deze nieuwe producten van Pepperl+Fuchs combineren de voordelen van hoogfrequente RFID-technologie met een ongeëvenaard detectiebereik. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor engineers die op zoek zijn naar betrouwbare en efficiënte identificatiesystemen. De apparaten opereren op een frequentie van 13,56 MHz, conform de ISO 15693 standaard, wat zorgt voor een storingsvrije werking in near-field toepassingen.

Identificatiesysteem voor breed scala aan toepassingen

Een opmerkelijke eigenschap van dit identificatiesysteem is hun vermogen om tot 20 RFID-tags te detecteren in één leesoperatie, met een detectiebereik tot 30 cm. Deze eigenschap biedt een aanzienlijke mate van flexibiliteit en aanpassingsvermogen voor gebruikers, waardoor deze apparaten ideaal zijn voor een breed scala aan toepassingen.

De betrouwbaarheid van het proces is een ander belangrijk aspect van deze nieuwe RFID lees/schrijfapparaten. Ze zijn ontworpen om hun eigen resonantiefrequentie automatisch te controleren en zich aan te passen aan eventuele interferenties. Dit kan veroorzaakt worden door de locatie, omringende materialen of externe straling. Deze adaptieve functie zorgt ervoor dat het identificatiesysteem zijn volledige detectievermogen behoudt, zelfs in uitdagende omgevingen.

Naadloze integratie

Een ander belangrijk kenmerk van deze apparaten is hun naadloze integratiemogelijkheid.
De IQT3-FP-IO-V1 beschikt over een geïntegreerde IO-Link interface. Daarentegen kan de IQH3-FP-V1 integreren via de IDENTControl evaluatie-units van Pepperl+Fuchs. Deze opties geven engineers flexibiliteit. Ze kunnen de apparaten moeiteloos in bestaande systemen opnemen. Dit leidt tot een efficiëntere en kosteneffectievere implementatie.

De compacte en moderne behuizing van deze identificatiesystemen is ook een belangrijk voordeel. In een industrie waar ruimte vaak beperkt is, bieden deze apparaten een ruimtebesparende oplossing zonder in te boeten aan functionaliteit of prestaties.

Deze apparaten bieden niet alleen een zeer groot detectiebereik en multitag mogelijkheden, maar garanderen ook een hoge mate van procesbetrouwbaarheid en naadloze integratie. Meer informatie bij Pepperl+Fuchs.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.