Kollmorgen introduceert AKMA servomotor

AKMA servomotor

Leverancier van hoogwaardige bewegingscontrolesystemen Kollmorgen kondigde vandaag de lancering aan van zijn AKMA servomotor, speciaal ontwikkeld voor duurzaamheid, reinigbaarheid en veelzijdigheid. De AKMA servomotor maakt gebruik van een gehard geanodiseerd aluminium oppervlak om machineontwerpers een kosteneffectieve hygiënische optie te bieden als alternatief voor roestvrij staal in middelzware tot zware wasomgevingen.

Het lichte ontwerp van de AKMA servomotor maakt het eenvoudig te installeren en te onderhouden, en de hoge koppeldichtheid biedt machinebouwers meer prestaties in een kleinere footprint. De motor is bij uitstek geschikt voor precisiebewegingstoepassingen in voedsel- en drankverwerking en in farmaceutische en medische verpakkingsoperaties. De IP69k-classificatie van de AKMA maakt het mogelijk om hoge prestaties te leveren, zelfs in natte en ruige omgevingen, en ondersteunt kritieke toepassingen zoals het volgen en positioneren van antennevoetstuksystemen.

Een geanodiseerd aluminium oppervlak biedt een sterke weerstand tegen chemicaliën binnen een breed pH-bereik. Omdat het gladdere en geharde oppervlak van de motor beter bestand is tegen krassen en niet zal schilferen zoals een geverfde motor, kan het boven de voedsellijn worden gebruikt. De roestvrijstalen as van de AKMA voldoet aan functionele veiligheidseisen, terwijl de afgeronde behuizing uit één stuk de noodzaak van een afdichting tussen de flens en de behuizing elimineert om ophoping en waterinlaat te voorkomen. De AKMA servomotor heeft ook een geventileerd ontwerp om de druk binnen en buiten gelijk te maken voor verhoogde OEE en motorduurzaamheid.

“We zijn verheugd om de AKMA servomotoren aan te bieden aan ingenieurs die op zoek zijn naar een betaalbare motorkeuze in wasomgevingen waar roestvrijstalen oppervlakken niet noodzakelijkerwijs vereist zijn,” zei Ross McMillan, vice-president engineering bij Kollmorgen. “Nu is het mogelijk om prestaties in evenwicht te brengen met waarde en te voorkomen dat er te veel wordt uitgegeven aan een oppervlaktekwaliteit die u mogelijk niet nodig heeft.”

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.