Jungheinrich neemt AMR-specialist arculus over

Jungheinrich

Automatisering is de sleutel tot de toekomstige groei van Jungheinrich en speelt een belangrijke rol in zijn groeistrategie 2025+. In het licht hiervan heeft de Groep in kwartaal vier van 2021 arculus GmbH overgenomen. arculus is een in München gevestigd technologiebedrijf dat actief is op het gebied van autonome mobiele robots (AMR).

Jungheinrich

Met locaties in München, Ingolstadt, Stuttgart en Dresden richt arculus en zijn ervaren team van software- en hardwarespecialisten zich op AMR, modulaire productieplatforms en softwareoplossingen voor mobiele automatisering.

Met de overname van arculus voegt Jungheinrich zeer innovatieve hardware- en softwareoplossingen in de snel groeiende sector van de autonome mobiele robot toe aan zijn bestaande portfolio van automatiseringssystemen. Op basis van het IFOY Award-winnende, gestandaardiseerde interface VDA 5050 biedt arculus een besturingssysteem dat mobiele robots (AMR en AGV) van verschillende leveranciers beheert.

Voordelen

Dr. Brzoska legt de voordelen uit: “Met de overname van arculus hebben we onze expertise op het gebied van automatisering aanzienlijk kunnen uitbreiden. Belangrijke toepassingsgebieden – zoals good-to-person orderpicking – zullen een aanhoudend sterke groei doormaken, niet in de laatste plaats vanwege de steeds toenemende groei van e-commerce. Met het team van arculus kan Jungheinrich een sterke groeisynergie realiseren en belangrijke toekomstige actiegebieden in geautomatiseerde magazijnlogistiek bedienen. Samen zetten wij een volgende stap naar het magazijn van de toekomst.”

Over arculus GmbH

arculus, opgericht in 2016, is een toonaangevende leverancier van complete oplossingen voor de planning, implementatie en beheer van geautomatiseerde logistieke en modulaire productiesystemen. Tot de klanten van arculus behoren bekende autofabrikanten en industriële klanten uit diverse sectoren. Het portfolio van arculus omvat de arculee lijn van autonome mobiele robots, de arculus Fleet-software, arculus Warehouse (goods-to-person logistiek) en arculus Modular Production (dynamische productstroom).

Meer informatie bij Jungheinrich

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.