ISO 20560: standaard voor identificatie van leidinginhoud

Identificatie van leidinginhoud ISO 20560

Een nieuwe, wereldwijde ISO 20560-norm is nu beschikbaar om de identificatie van leidinginhoud in fabrieken en bedrijven te standaardiseren. Brady Corporation biedt al conforme leidingmerkers aan.

ISO 20560 – duidelijke identificatie van leidinginhoud voor meer veiligheid

Als reactie op de groeiende internationale arbeidsmobiliteit heeft de ISO 20560-norm tot doel de veiligheid op de werkplek te verhogen en de risico’s en opleidingskosten voor internationale medewerkers op het gebied van landspecifieke normen voor leidingmarkering te verminderen.

De nieuwe, internationale norm voor leidingmarkering maakt gebruik van wereldwijd geaccepteerde GHS/CLP-pictogrammen op een goed zichtbare gele achtergrond om gevaar visueel aan te geven voor werknemers, internationale externe partners en eerstehulpverleners. De nieuwe norm specificeert ook de grootte van de leidingmerkers op basis van de leidingdiameter voor een goede zichtbaarheid op afstand.

Betrouwbaar op elke leiding in verschillende omgevingen

Brady Corporation biedt al ISO 20560-conforme leidingmerkers op industriële materialen aan. Deze blijven kleven en leesbaar in extreme omstandigheden, zijn bestand tegen hoge en lage temperaturen en tegen blootstelling aan een breed scala van chemicaliën en brandstoffen.

Gedetailleerde technische fiches zijn beschikbaar. De leidingmerkers kunnen in verschillende formaten worden geprint, zodat ze op leidingen van elke grootte passen. Ze kunnen worden aangebracht op leidingen met behulp van een zelfklevende laag, een lijmstrip, een magnetische laag of monteerbare opties.

ISO 20560 en gebruiksvriendelijkheid

Betrouwbare, kant-en-klare ISO 20560-conforme leidingmerkers kunnen overal ter wereld worden geleverd vanuit de Brady-fabrieken. Als u een Brady-veiligheidsprinter heeft, kunt u vandaag al een ISO 20560-conforme leidingmerker ontwerpen en bij u ter plaatse printen. Hiervoor hoeft u enkel de leidinginhoud en leidingdiameter in te voeren.

Over Brady Corporation

Brady Corporation vervaardigt en levert totaaloplossingen voor de identificatie en beveiliging van mensen, producten en plaatsen. De producten van Brady verbeteren de veiligheid, productiviteit en prestaties van klanten en omvatten hoogwaardige labels, pictogrammen, veiligheidsproducten, printsystemen en software. Het bedrijf werd opgericht in 1914 en heeft een diverse klantenkring in de elektronica, telecommunicatie, fabricage, elektrische sector, bouw, onderwijs, medische sector, luchtvaart en tal van andere sectoren. Het hoofdkwartier van Brady bevindt zich in Milwaukee, Wisconsin. Op 1 augustus 2014 telde het bedrijf ca. 6400 werknemers in zijn vestigingen wereldwijd.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie