IO-Link gamma voor decentrale automatisering

IO-Link gamma

Nieuw in het Turck IO-Link gamma: master met 8 poorten en M12-power, I/O-hub met voedingsspanning en ultracompacte master met 4 poorten in IP20

Turck heeft zijn IO-Link gamma uitgebreid met een master met 8 poorten en M12-voeding, met een compacte master met 4 poorten in IP20, alsook met I/O-hubs met een externe voeding.

Turck breidt zijn uitgebreide IO-Link portfolio uit met een robuuste IO-Link master met M12-voeding, een compacte IO-Link master in IP20 en een I/O-Hub met een extra voeding. De TBEN-L-8IOL IO-Link-master is nu ook verkrijgbaar met een L-gecodeerde M12-voeding die stromen tot 16 A mogelijk maakt. Dankzij de high power-poorten van de 8-poorts master kunnen energie-intensieve apparaten, zoals grijpers, met maximaal 4 A worden gevoed. Als IP69K-apparaat met een uitgebreid temperatuurbereik van -40…+70 °C is de robuuste module ideaal voor installatie op de machine.

SIDI – Moeiteloze IO-Link integratie in Profinet

De IP20 FEN20-4IOL-master voor de aansluiting van vier IO-Link-apparaten is speciaal ontworpen voor gebruik in kleine ruimtes. Beide masters vereenvoudigen de integratie van IO-Link-apparaten in Profinet-toepassingen dankzij de Simple IO-Link Device Integration (SIDI) van Turck. Hiermee kunnen apparaten direct in de engineeringstool worden geïntegreerd – inclusief de opslag van parameters in het project. De master met zijn geïntegreerde programmeerlogica kan ook kleinere taken, decentraal in het veld uitvoeren. Zoals bij alle multiprotocol-apparaten kunnen gegevens worden opgevraagd en verwerkt via Modbus TCP, parallel naast de bestaande PLC-communicatie.

I/O-hub met galvanisch gescheiding spanning voor passieve veiligheid

Nieuw onder de IO-Link apparaten is de I/O-hub TBIL-L-16DXP-AUX met extra spanningsvoorziening voor toepassingen die meer stroom vragen. Door de consequente galvanische scheiding van de spanningsgroepen V1 en V2 kunnen de actuatoren in geval van nood veilig worden uitgeschakeld terwijl de sensoren actief blijven. De I/O-hub verbindt tot 16 digitale in- of uitgangen met universele poorten met een IO-Link-master. De I/O-hubs zijn verkrijgbaar met 7/8-inch of M12-voeding.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.