IO-Link drukopnemer NAI 8273

IO-Link drukopnemer

De NAI 8273 IO-Link drukopnemer, ontworpen als een geavanceerde smart sensor, brengt de voordelen van relevante diagnostische functies en opgeslagen informatie die een verrijking vormen voor de procesdata. Deze kenmerken zijn uitermate nuttig voor condition monitoring en predictief onderhoud.

Deze bijzonder intelligente sensor verstrekt procesdata, waaronder de drukwaarde en de temperatuur van het medium, welke direct worden gemeten middels de bijzonder betrouwbare “dunne film op staal” druksensorcel. De IO-Link drukopnemer geniet van een drievoudige overdrukbeveiliging, maar kan optioneel worden uitgebreid tot zelfs vijfvoudige beveiliging.

In deze digitale era is de integratie van een sterke microcontroller een waardevolle toevoeging. Het zorgt ervoor dat de sensor kan communiceren met de hoogst mogelijke IO-link transmissiesnelheid, namelijk 230.4 kBaud COM3. Hierdoor is de minimale cyclus tijd van 1 ms een haalbare realiteit, waardoor het systeem de actuele proceswaarden in zeer korte intervallen ontvangt. Dit leidt tot een optimale responsietijd.

Bovendien wordt de NAI 8273 IO-Link drukopnemer gekenmerkt door zijn compacte formaat, zonder dat dit ten koste gaat van zijn intelligentie of veelzijdigheid. De sensor kan een breed scala aan meetbereiken aan, variërend van -0.2 … 0.2 tot 700 bar. Met een nauwkeurigheid van ±0.5 % FS of ±0.3 % FS is de NAI 8273 een uitstekende keuze voor een breed scala aan industriële 4.0-toepassingen.

Indien er behoefte is aan het gebruik van traditionele schakeluitgangen, kan de NAI 8273 IO-Link drukopnemer flexibel worden geconfigureerd om NPN, PNP en Push-Pull polariteiten te ondersteunen. Deze aanpassingsmogelijkheid verbreedt het toepassingsgebied en verhoogt de gebruiksvriendelijkheid van de druksensor.

Voor aanvullende informatie en verdieping in de technische specificaties van de NAI 8273 IO-Link drukopnemer, kunt u terecht bij AE Sensors.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.