Interactieve kennissessie: ‘Tekort aan technici in de industrie’

Interactieve kennissessie

Dinsdag 4 oktober organiseert ROVC een kennissessie in haar TechCenter in Helmond. Dit is de derde, eigen praktijklocatie van de technisch opleider. Tijdens de interactieve kennissessie op de Brainport Human Campus staat het thema ‘tekort aan technici in de industrie’ centraal en worden actuele vraagstukken middels kritische stellingen ter discussie gesteld.

Interactieve kennissessie

De interactieve kennissessie start met een welkomstwoord, gevolgd door een forum waar deelnemers vanuit het bedrijfsleven, het onderwijs en brancheorganisaties aan meedoen. Dit zijn Geurt van Bennekom (Product Manager bij Eaton), Oskar Diergaarde (Business Manager Condition Monotoring bij SKF), Alfred Schut (Business Developer bij ROVC), Jeroen Tijink (CEO bij TechSharks) en Laurent van der Pluijm (Application Engineer bij Murrelektronik). Zij zullen ieder op basis van eigen inzichten reageren op stellingen die te maken hebben met onderwerpen als de energietransitie, industrie 4.0 en het technicitekort. Tijdens het forum is er ook veel ruimte voor inbreng vanuit het publiek. Tot slot worden er zes practicumdemonstaties gegeven: elektrisch schakelen, meet- en regeltechniek, industriële automatisering, onderhoudstechniek, ATEX en NEN 3140. Als afsluiting is er een netwerkborrel en staan er stands van Turck, Murrelektronik, Ballluff, IXON en SKF waarin innovatieve materialen en technologieën tentoongesteld worden.

Jos Verlinden, accountmanager bij ROVC: “Hoewel het TechCenter in Helmond al sinds juni 2020 in gebruik is, hebben we door de coronacrisis nog geen moment gevonden om hier samen te komen. Middels deze interactieve kennissessie willen we iedereen alsnog de kans geven om een kijkje te komen nemen op de Brainport Human Campus en hen direct van inhoudelijke kennis te voorzien op de vakgebieden waar wij in het TechCenter in Helmond op dagelijkse basis mee bezig zijn. Door uitdagingen en actuele thema’s binnen de industrie aan te kaarten en hier samen met onze klanten, partners, brancheorganisaties, (semi-)overheid en andere relaties over in gesprek gaan, hopen we inzichten te verschaffen over hoe de industrie over deze thema’s denkt. Natuurlijk met als ultiem doel om gezamenlijk tot een aantal uitkomsten te komen, waar we in een kleiner panel op een later moment dieper op kunnen ingaan.’’

Aanmelden

De gratis interactieve kennissessie vindt plaats op dinsdag 4 oktober in het ROVC TechCenter op de Brainport Human Campus in Helmond, gevestigd op Tunnelovenweg 4. De kennissessie begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. Aanmelden kan via deze link.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie