Innovatief proportioneel ventiel Gen 4.0 van ROSS

Proportioneel ventiel

In de wereld van vloeistof- en gasregeling zijn proportionele ventielen onmisbaar. Ze spelen een belanghebbende rol in het nauwkeurig regelen van de stroming op basis van een proportionele verhouding. In dit artikel richten we onze aandacht op het geavanceerde proportioneel ventiel van ROSS, de Gen 4.0, verkrijgbaar via de webshop van BIBUS.

Wat maakt het proportioneel ventiel Gen 4.0 zo bijzonder?

De nieuwe generatie proportionele ventielen, de Gen 4.0, brengt een reeks voordelen met zich mee die ze onderscheiden van andere ventielen op de markt. Een van de opmerkelijke kenmerken van het ROSS proportioneel ventiel Gen 4.0 is het vermogen om problemen te detecteren voordat ze productdefecten veroorzaken. Het kan verschillende problemen identificeren en deze signalen doorgeven aan het onderhoudspersoneel of aan het besturingssysteem van de machine. Dit zorgt voor een tijdige interventie en voorkomt verdere complicaties.

Zelfdiagnose en Monitoring

Het proportioneel ventiel Gen 4.0 is uitgerust met een zelfdiagnosefunctie die voortdurend de status van het ventiel bewaakt. Het reageert op eventuele afwijkingen door het meten van de snelheid van de drukopbouw en bepaalt of deze binnen de vereiste range valt. Indien dit niet het geval is, geeft het ventiel een seintje aan het relevante personeel. Bovendien bewaakt de Gen 4.0 ook externe factoren zoals voedingsspanning, stroom, druk en omgevingstemperatuur, wat bijdraagt aan de algehele efficiëntie en betrouwbaarheid.

Communicatie-Interface

Een ander opvallend voordeel van het ROSS proportioneel ventiel Gen 4.0 betreft de communicatie-interface. Hierdoor is de status van het ventiel continu bekend bij het onderhoudspersoneel en het besturingssysteem. Bovendien licht de LED-indicator op het ventiel groen op als alles binnen de specificaties valt. Dit biedt extra zekerheid en gemak.

Daarnaast behoudt het ventiel zijn bekende kwalitatieve eigenschappen. Het is bestendig tegen vuil en het regelt zeer snel. Ook is de volumestroom hoog en heeft het tal van slimme functies. Daarbij ondersteunt het ventiel Modbus-communicaties. Elk van deze aspecten benadrukt de veelzijdigheid en betrouwbaarheid van het ROSS proportioneel ventiel Gen 4.0.

Toepassing in de ROSS proportioneel ventiel in de glasindustrie

In de glasindustrie bewijst dit ventiel zijn waarde door realtime monitoring, voorspellend onderhoud en uitgebreide communicatiemogelijkheden te bieden. Het helpt bij het vroegtijdig detecteren van potentiële problemen, waardoor productdefecten worden voorkomen en onnodige machinestilstand wordt vermeden.

Het ROSS proportioneel ventiel is verkrijgbaar in vier maten voor verschillende drukbereiken en maximale volumestroom. Dit zorgt ervoor dat er een geschikt ventiel is voor elke toepassing. Dit draagt bij aan de veelzijdigheid en toegankelijkheid van deze geavanceerde ventielen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie