Innovatieve nieuwe opslag- en pickingtechnologie op de Europese markt

Körber Attabotics

Het internationale technologieconcern Körber gaat een strategisch partnerschap aan met het Canadese robotica-bedrijf Attabotics. In de toekomst zal Körber Europese ondernemingen uitrusten met de 3D-automatische opslag- en orderverzameltechnologie van Attabotics, die een efficiënte orderverzameling inclusief sequencing en buffering mogelijk maakt, en dit alles binnen de footprint van de opslagstructuur met ultrahoge dichtheid. In de VS en Canada is de technologie reeds met succes toegepast bij talrijke ondernemingen in de e-commerce-industrie.

De Körber Business Area Supply Chain Automation is niet alleen zelf een technologische pionier, maar is ook steeds op zoek naar innovatieve partners. Een innovatieve partner is gevonden met Attabotics, dat in 2016 werd opgericht. Beide partijen willen gezamenlijk Europese e-commerce bedrijven ondersteunen bij het overwinnen van de uitdagingen op het gebied van orderafhandeling. Körber zal reseller, integrator en implementatiepartner zijn voor de Attabotics-oplossing in het grootste deel van Europa.

De Attabotics oplossing is gebaseerd op een verticale, zeer ruimtebesparende gridstructuur. Producten worden opgeslagen in vierkante bakken (571 x 571 mm binnenwerks). Robots kunnen zich boven op het rooster, onder het rooster en verticaal door de neerwaartse schachten verplaatsen om bakken op te slaan of uit te nemen en naar de geïntegreerde werkstations te transporteren. Deze unieke architectuur verhoogt de flexibiliteit en snelheid van de processen in magazijnen enorm.

Körber Attabotics

Klanten met fulfillmentoperaties worden met steeds meer uitdagingen geconfronteerd. Hun business groeit snel, de eisen van de eindklant worden steeds complexer en er is een groot tekort aan arbeidskrachten op de markt.

De oplossing van Attabotics gaat deze uitdagingen aan. Het biedt toonaangevende opslagdichtheid, terwijl toch directe toegang tot elk product mogelijk blijft. Het maakt hoge orderverzamelsnelheden mogelijk, heeft ingebouwde sequencing en kan korte responstijden aan.

“Ik kwam op het gekke idee om de magazijnruimte te herconfigureren nadat ik een documentaire had gezien over hoe mieren hun kolonies verticaal benaderen. Een 3D-systeem is gewoon logisch”, zegt Scott Gravelle, CEO en oprichter van Attabotics. “We zijn erg blij met deze samenwerking. De sterke expertise en aanwezigheid van Koerber in Europa is zeer complementair aan Attabotics en zal klanten een betrouwbare partner bieden voor hun operaties.”

Michiel Veenman, Vice President Körber Fulfillment Solutions bij de Körber Business
Area Supply Chain Automation voegt toe: “Flexibiliteit, responsiviteit en performance zijn essentieel voor de hedendaagse fulfillmentoperaties. Wij zijn van mening dat de Attabotics oplossing een bijzonder sterke combinatie van eigenschappen biedt die nog niet beschikbaar was op de Europese markt. Met de Attabotics technologie kan Koerber onze klanten nu de volgende stap in automatisering bieden”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie