Hoe oplossingen voor motormanagement werken voor een klimaatpositieve wereld

Motormanagement EU-wetgeving

Als moderne industrialisten worden we geconfronteerd met toenemende druk van overheden, de samenleving en investeerders om duurzaamheidspraktijken te demonstreren. De kopers van vandaag eisen eco-efficiënte merken, groene producten, verantwoorde materialen en op duurzaamheid gerichte oplossingen en diensten. Het realiseren van een duurzame bedrijfsvoering is een van de belangrijkste uitdagingen waarmee industriële ondernemingen ooit te maken hebben gehad. Het goede nieuws is dat de technologie om duurzaamheid aan te pakken al bestaat. Digitale elektrificatie- en automatiseringsoplossingen stellen ons in staat om alles efficiënter te laten verlopen. Het energieverbruik van bedrijven maakt doorgaans ongeveer de helft uit van hun ecologische voetafdruk. Een grote aanjager van dit energieverbruik is afkomstig van motoren die tussen 60-95% van de elektrische energie in een fabriek verbruiken. Optimalisatie van deze motoren, met een holistische oplossing voor motormanagement, kan de CO2-uitstoot verminderen en een directe impact hebben op de duurzaamheid van de activiteiten.

Een belangrijke manier waarop we dit binnen onze motormanagement-oplossing kunnen doen, is met de Altivar-aandrijvingen van Schneider Electric met variabele snelheid die energie-efficiëntie brengen in industriële activiteiten. Op basis van een transparante en rigoureuze methodologie zullen de aandrijvingen die door Schneider Electric in de periode 2018-2021 werden verkocht, zeer substantiële CO2-voordelen opleveren voor klanten: meer dan 140 miljoen ton CO2-uitstoot wordt bespaard of vermeden op de levensduur van de apparatuur.

Een holistische oplossing voor motormanagement

Het valt niet te ontkennen dat motoren een directe invloed hebben op industriële elektrische distributie en apparatuur, aangezien ze essentiële activa zijn die aan de basis liggen van alle industriële processen. Omdat motoren grote energieverbruikers zijn, kan zelfs een kleine optimalisatie in het motormanagement een directe impact hebben op de duurzaamheid van de operatie.

Met het effectieve ontwerp, de engineering en het beheer van motortoepassingen kunnen efficiënt draaiende motoren aanzienlijk bijdragen aan de duurzaamheid van een bedrijf, terwijl ze hoge prestaties, productiviteit en veiligheid stimuleren met minder ongeplande uitvaltijd en fabrieksonderbrekingen:

  • 30% reductie in energieverbruik met de Altivar Process Drives
  • 20% verbetering in motorbeschikbaarheid
  • 4x sneller herstel na een onverwachte stop
  • 50% reductie in motoruitvaltijd
  • 40% reductie in ontwerptijd

Met de energiebesparingscalculator voor motormanagement van Schneider Electric (een onderdeel van EcoStruxure Motor Management Design) krijg je direct inzicht in de berekening van jouw CO2-reductie, evenals informatie over het rendement op de investering en de terugverdientijd op basis van de kenmerken van de motortoepassing.

Ga voor groen

De oplossingen voor het motormanagement van Schneider Electric omvatten Green Premium-producten die worden geleverd met gedetailleerde informatie over hun naleving van de regelgeving, materiaalinhoud, milieu-impact en circulariteitskenmerken. Het Green Premium-label is in het leven geroepen om klanten van Schneider Electric gezondere producten te bieden en om transparant te zijn met milieu- en regelgevende informatie. Als aanjager van duurzame bedrijfsvoering en bedrijfsprestaties voor klanten en partners, richten de Green Premium-producten van Schneider Electric zich op:

  • Prestaties van hulpbronnen en CO2-impact: Green Premium zorgt voor een efficiënter gebruik van hulpbronnen gedurende de hele levenscyclus van een asset. Dit omvat efficiënt gebruik van energie en natuurlijke hulpbronnen, samen met het minimaliseren van de CO2-uitstoot.
  • Optimalisatie van circulaire prestaties en eigendomskosten: om klanten te helpen de totale eigendomskosten van hun activa te optimaliseren, biedt Schneider Electric IoT-oplossingen, evenals upgrade-, reparatie-, retrofit- en revisieservices.
  • Welzijn, prestaties en gemoedsrust: Green Premium-producten zijn RoHS- en REACh-conforme producten. Schneider Electric gaat verder dan naleving van de regelgeving door stapsgewijze vervanging van bepaalde materialen en stoffen uit producten.

De weg voor Schneider Electric

Duurzaamheid en duurzame bedrijfsvoering vormen de kern van het doel bij Schneider Electric. Zij zetten zich in om hen klanten te helpen efficiënter te worden en de CO2-uitstoot te verminderen. Energiemanagement is de toekomst. Schneider Electric helpt industrieën om hun energie en processen te beheren op een manier die veilig, betrouwbaar en efficiënt is.

Download de nieuwe Schneider Electric eGuide om meer te weten te komen over hoe motormanagement-oplossingen de Industrieën van de Toekomst helpen bloeien, van ontwerp en bouw tot bediening en onderhoud.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.