Hoe belangrijk zijn PoE Switches voor een installatie?

PoE Switches

Van eenvoudige unmanaged  en hoogwaardige managed switches tot de nieuwste PoE Switches. Machines en installaties worden steeds vaker direct verbonden met het Ethernet of in dit geval het industriële ethernet, waarbij het aantal ethernet gebaseerde componenten steeds uitgebreider wordt. Zelfs tot in het veld. Het is dan ook belangrijk om in deze geautomatiseerde systemen steeds gebruik te maken van de juiste componenten voor een duurzame en betrouwbare verbinding. Switches zijn hierin een belangrijke schakel.

Murrelektronik heeft daarom voor elke toepassing een passende switch: van eenvoudige unmanaged-  en hoogwaardige managed switches tot de nieuwste PoE Switches. Maar wanneer wordt nu welke switch gebruikt? Een kort overzicht:

Unmanaged switches

Unmanaged switches worden gebruikt wanneer in eenvoudige installaties Ethernet gebaseerde signalen verbonden moeten worden. Dit kan in de kast met IP20 switches maar ook in het veld met IP67 oplossingen. Op deze switches kunnen geen instellingen gemaakt worden en is geen diagnostische informatie beschikbaar. Belangrijk bij deze switches is de prijs-kwaliteit verhouding.

Managed switches

In sommige gevallen is diagnostische informatie van waarde. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de netwerkbelasting (per poort), statistieken over de lengte van netwerkberichten, eventuele storingen, snelheid, wie er op welke poort van een switch is aangesloten. In dat geval komen de managed switches in beeld. Een managed switch beschikt over een ingebouwde webserver waarmee de instellingen gemaakt kunnen worden. Ook kunnen poorten aan en uit gezet worden waardoor er via vrije poorten niet zomaar toegang tot het productienetwerk wordt verkregen. Met name in PROFINET netwerken is een managed PROFINET switch belangrijk en wordt dan ook voorgeschreven door de PROFINET vereniging. Murrelektronik heeft ook hier een ruim assortiment en keuzes uit switches voor in de kast (IP20) met RJ45 aansluiting, en om in het veld te plaatsen (IP67) met M12 D-code aansluiting.

PoE switches

Een nieuwe telg in de switch familie van Murrelektronik zijn de Power Over Ethernet Switches (PoE). Het voordeel van deze switches is dat PoE camera’s en PC’s direct met slechts één kabel kunnen worden aangesloten, Dit is een belangrijk voordeel bij het installeren van deze componenten.

Test jouw kennis over switches

Weet jij welke switch je moet inzetten voor een optimaal netwerk in een machine?

Speel de switch game en kies de juiste switch voor iedere situatie die je ziet. Ben jij de Switch-master? Dan komt jouw naam bovenaan het klassement en win je een iPad!

Murrelektronik is een toonaangevende onderneming in het ontwikkelen en maken van innovatieve automatiseringsoplossingen voor machines en installaties. Murrelektronik richt zich op vier kerngebieden: stroomvoorziening, interfaces, aansluitkabels en IO-systemen. Uniek zijn de innovatieve kwaliteitsproducten, een uitgesproken oog voor de klant en de markt.

Met meer dan 2900 medewerkers in ruim 50 landen is Murrelektronik nooit ver weg. Dat betekent korte lijnen en snelle levertijden. De medewerkers denken graag met je mee om tot de beste toepassingen te komen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie