HMS Networks lanceert Anybus Diagnostics

Anybus Diagnostics

HMS Networks zet een belangrijke stap in het uitbreiden van het Anybus merk met de introductie van een nieuwe divisie: Anybus Diagnostics. Deze nieuwe tak richt zich specifiek op het ondersteunen van industriële productiebedrijven in hun streven naar het verminderen van ongeplande stilstand, een kostbaar fenomeen dat wereldwijd impact heeft op de productie.

Met de groeiende belangstelling voor industriële automatisering in verschillende sectoren, waaronder de maakindustrie, wordt de betrouwbaarheid van de in deze systemen gebruikte industriële netwerken steeds crucialer. Dit heeft ertoe geleid dat HMS Networks besloten heeft om haar reeds succesvolle Anybus merk te versterken door de oprichting van Anybus Diagnostics, een gespecialiseerde business unit. Deze unit is specifiek bedoeld om producten en diensten te leveren die de uptime en veiligheid van netwerken kunnen waarborgen.

Anybus Diagnostics

De kosten van ongeplande stilstand kunnen oplopen tot maar liefst 50 miljard dollar en dit bedrag blijft naar verwachting stijgen. De inspanningen om deze kosten terug te dringen zijn constant, maar preventie blijkt vaak de meest effectieve strategie. Hier komt Anybus Diagnostics in beeld. Door de focus te leggen op proactieve en kosteneffectieve onderhoudsbenaderingen, stelt Anybus Diagnostics klanten in staat om hun installaties en netwerkcommunicatie continu te monitoren. Op deze manier kunnen mogelijke problemen vroegtijdig worden gedetecteerd en aangepakt, voordat ze resulteren in kostbare stilstand en reparaties.

Een van de voornaamste uitdagingen met industriële netwerken is dat veel bedrijven hun netwerkprestaties niet actief bewaken. Daardoor zijn zij niet in staat om problemen op te sporen en op te lossen voordat deze van invloed zijn op de werking. Anybus Diagnostics biedt permanente en realtime bewakingsoplossingen voor PROFIBUS- en Industrial Ethernet-netwerken, waardoor bedrijven problemen kunnen identificeren en oplossen voordat deze invloed hebben op de prestaties.

Een ander probleem waarmee veel bedrijven worden geconfronteerd, is de risicovolle uitbreiding van hun netwerken. Veel bedrijven willen hun bestaande veldbusnetwerken blijven gebruiken en voegen vaak nieuwe apparaten toe in een daisy chain-topologie. Dit brengt echter aanzienlijke risico’s met zich mee, aangezien een storing in slechts één apparaat kan leiden tot uitval van het gehele netwerk, resulterend in ongeplande stilstand. Anybus Diagnostics biedt netwerksegmentatieproducten aan die het netwerk in aparte segmenten opdelen. Hierdoor kunnen mogelijke problemen worden geïsoleerd, waardoor wordt voorkomen dat ze het hele systeem beïnvloeden.

Het opsporen van fouten in industriële netwerken kan een uitdaging zijn vanwege de benodigde uitgebreide ervaring en kennis van verschillende industriële protocollen. Anybus Diagnostics komt tegemoet met een oplossing voor dit probleem door AI-gestuurde software aan te bieden. Met deze software kunnen netwerken snel en nauwkeurig geanalyseerd worden om de hoofdoorzaak van eventuele problemen te identificeren. Deze geavanceerde technologie minimaliseert de behoefte aan veldtechnici met jarenlange ervaring en gedetailleerde kennis van het betreffende netwerk. Het maakt het oplossen van problemen gestroomlijnd en efficiënt, wat bedrijven uiteindelijk tijd en geld bespaart.

Een efficiënt en betrouwbaar industrieel netwerk steunt niet alleen op betrouwbare hardware en software, maar ook op bekwaam personeel. Daarom biedt Anybus Diagnostics e-learning en gecertificeerde trainingsprogramma’s aan. Met deze programma’s kunnen technici essentiële vaardigheden en kennis opdoen om de bedrijfstijd in hun fabrieken te verhogen. De trainingen bieden hands-on ervaring en zorgen ervoor dat technici industriële netwerken effectief kunnen ontwerpen, installeren, onderhouden en problemen kunnen oplossen. Door gebruik te maken van de trainingsprogramma’s van Anybus Diagnostics kunnen bedrijven eventuele kennislacunes bij hun personeel opvullen. Dit resulteert in betere prestaties, een hogere bedrijfstijd van hun industriële netwerken en gemoedsrust.

Simon Mortazavi, Business Line Director voor Anybus Diagnostics bij HMS Networks, deelde zijn enthousiasme over de lancering van Anybus Diagnostics. “We zijn blij dat we de Anybus Diagnostics divisie aan ons bestaande portfolio van Anybus-producten en -diensten kunnen toevoegen. Anybus Diagnostics biedt klanten een uitgebreide reeks oplossingen om hen te helpen bij de belangrijke uitdaging van ongeplande stilstand, waarvan bekend is dat dit een ernstige impact heeft op de productie. Met de introductie van de Diagnostics divisie is het Anybus merk nu volledig uitgerust om end-to-end industriële connectiviteitsoplossingen te leveren. We helpen onze klanten niet alleen bij het aansluiten, maar ook bij het blijven aansluiten,” zei hij.

Meer informatie bij HMS Networks

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie