HMS Networks breidt uit met overname Red Lion Controls

Red Lion

HMS Networks heeft officieel ingestemd met de overname van Red Lion Controls, een vooraanstaande Amerikaanse leverancier van industriële automatiseringsoplossingen. Deze strategische zet omvat de verwerving van 100 procent van de aandelen, evenals bepaalde activa in andere rechtsgebieden, wat resulteert in een totale aankoopprijs van USD 345 miljoen.

Red Lion staat bekend om zijn innovatieve productportfolio en vooraanstaande merken binnen de industriële automatiseringssector. De samenvoeging van deze bedrijven heeft in de afgelopen twaalf maanden geleid tot een indrukwekkende gezamenlijke omzet van meer dan SEK 4,4 miljard, met een aangepaste EBIT-marge van ongeveer 24 procent. Deze overname zal naar verwachting in de eerste helft van 2024 worden afgerond, na goedkeuring van de vereiste wettelijke instanties.

Synergieën en strategische implicaties

De acquisitie van Red Lion door HMS biedt aanzienlijke strategische voordelen voor beide bedrijven. Ten eerste versterkt HMS zijn aanwezigheid op de lucratieve Noord-Amerikaanse markt en verrijkt het zijn productaanbod met oplossingen die specifiek zijn ontworpen voor deze regio. Daarnaast opent de overname de deur naar cross-sellingkansen tussen de bedrijven, dankzij hun complementaire productlijnen.

Red Lion’s ‘Access’-producten passen naadloos bij HMS’s Anybus en Ewon-productlijnen, terwijl de ‘Connect’-producten een welkome aanvulling vormen op HMS’s assortiment, met sterke Ethernet-switches. Bovendien biedt het ‘Visualize’-aanbod nieuwe mogelijkheden voor HMS om zich te verdiepen in gegevensvisualisatie, een essentieel aspect van industriële automatisering.

De CEO van HMS, Staffan Dahlström, benadrukte het potentieel van deze samenwerking en de gezamenlijke toekomstige reis van beide bedrijven. De synergieën tussen hun producten, geografische aanwezigheid en culturele overeenkomsten maken deze overname een strategische zet voor de toekomst.

Red Lion Controls in de schijnwerpers

Red Lion, gevestigd in York, Pennsylvania, heeft meer dan 50 jaar ervaring als industriële dataprovider. Het bedrijf biedt innovatieve en schaalbare producten en oplossingen die wereldwijd industriële organisaties helpen om realtime gegevens te benutten en de productiviteit te verhogen. Hun klanten bevinden zich in diverse sectoren, waaronder fabrieksautomatisering, alternatieve energie, olie en gas, energie- en nutsbedrijven, transport, en water en afvalwater.

Red Lion Controls biedt drie kernproductlijnen:

  • ‘Access’-producten stellen industriële klanten in staat om op afstand de waarde uit hun bedrijfsmiddelen te halen, met verbeterde cloudconnectiviteit, edge intelligence en op afstand beheer. Deze productlijn omvat industriële gateways, protocolconverters, routers en access points.
  • ‘Connect’-producten beschermen en optimaliseren de communicatie tussen bedrijfsleiders en hun activa op een veilige en betrouwbare manier, waarbij industriële Layer 1 en 2 ethernetschakelaars een cruciale rol spelen.
  • ‘Visualize’-producten stellen operators in staat om gegevens te verzamelen, te beheren en te visualiseren om de prestaties te optimaliseren. Hieronder vallen onder andere Human Machine Interfaces (HMI) en Panel Meters.

Red Lion heeft wereldwijd vier ontwikkelingsvestigingen en productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Duitsland, met ongeveer 400 medewerkers wereldwijd.

Goedkeuringen en Toekomstige Ontwikkelingen

De afronding van deze opwindende overname wordt verwacht in de eerste helft van 2024, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en goedkeuringen van regelgevende instanties, waaronder de Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvement Act van 1976 en het Committee on Foreign Investment in de Verenigde Staten.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie