High power frequentieregelaars

High power frequentieregelaars

Nidec Netherlands is de Nederlandse vertegenwoordiging van het merk Control Techniques en biedt aandrijfoplossingen voor High Power applicaties. Met high power frequentieregelaars worden frequentieregelaars bedoeld in de range van 132 kW tot en met 2,8 MW.

High Power frequentieregelaars

Control Techniques heeft voor deze toepassingen verschillende compacte, luchtgekoelde High Power frequentieregelaars op voorraad in Sliedrecht. Zo is er een 500 kW frequentieregelaar beschikbaar met een behuizing van slechts 400 mm breed. De High power frequentieregelaars van Control Techniques:

Drive Freestanding (DFS)

De Drive Freestanding is een frequentieregelaar (90 kW – 2,6 MW) die vrij is neer te zetten in een technische ruimte of naast uw machine of applicatie. De DFS is ook geschikt voor samenbouw met MCC. De DFS is een gebruiksklare frequentieregelaar in systeemkast met een sokkel van 100 mm en inclusief snelle zekeringen, hoofdschakelaar, display met Real Time Clock op de voorzijde en dakventilator met thermostaat.

Unidrive Frame 12

De Control Techniques Unidrive Frame 12 regelaar is een frequentieregelaar met een vermogen van 500 kW in één behuizing. Het is ook de lichtste 500 kW regelaar op de huidige markt. De 500 kW regelaar is slechts 400 mm breed. Voor veel gebruikers vereist het ontwerpen en bouwen van een schakelkast met high power diepgaande interne engineering expertise. De Unidrive Frame 12 regelaar kan worden geïnstalleerd in een standaard schakelkast die zowel de module als de accessoires kan herbergen. Ook met dit product kunt u ontzorgd worden als deze in het DFS concept wordt uitgevoerd.

Unidrive M700

De Unidrive M frequentieregelaar (0,25 kW– 2,8 MW) is een multifunctionele regelaar. De Unidrive M biedt betere en hogere prestaties van uw machine en een flexibel ontwerp door de geavanceerde regelstrategie die geschikt is voor standaard draaistroom-, -permanentmagneet-, servo- en lineairmotoren voor zowel Open Loop als Closed Loop.

Configuratie eigen systeem met High Power frequentieregelaars

Naast het gebruiksklare DFS concept zijn er ook losse vermogens modules van de M700 klasse beschikbaar. Met deze universele frequentieregelaars kan een volledig eigen systeem worden geconfigureerd en samengebouwd in een schakelpaneel naar keuze. In totaal kunnen 10 frequentieregelaars/vermogensmodules worden gekoppeld waarbij deze zich naar de motor toe gedragen als één frequentieregelaar. Het zeer brede spanningsbereik maakt deze high power regelaars inzetbaar in vele toepassingen en in vele regio’s wereldwijd met afwijkende spanningen ten opzichte van hetgeen in Nederland gebruikelijk is.

Meer informatie bij Nidec Netherlands

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.