Het volgende niveau van modulaire industriële connectoren

Modulaire industriële connectoren

De basis voor de huidige industriële transformatie wordt gevormd door basistechnologieën zoals interfaces voor de overdracht van stroom, data en signalen. HARTING lanceert daarom de Han-Modular Domino-modules, die de wereld van modulaire industriële connectoren naar het volgende niveau tillen. Ze openen nieuwe mogelijkheden voor optimalisatie, waaronder ruimte- en gewichtsbesparing tot 50%, waardoor de CO2-voetafdruk wordt verkleind.

Modulaire industriële connectoren

HARTING presenteert de Han-Modular Domino-modules als de volgende ontwikkelingsfase van modulaire industriële connectoren. De nieuwe serie industriële connectoren voldoen in de eerste plaats aan de eisen van de industrie voor het besparen van installatieruimte en gewicht. Net zoals een domino uit twee afzonderlijke vierkanten bestaat, is een Domino Module samengesteld uit twee “kubussen”. Het standaard Han-Modular paringsvlak is opgesplitst in twee bijna vierkante vlakken, waarin nog grotere contacten kunnen worden ondergebracht.

De kubussen ondersteunen de configuratie van klantspecifieke industriële connectoren die precies zijn afgestemd op de eisen van een ontwerp. Zowel stroom-, signaal- en data- of persluchtcontacten als mannelijke en vrouwelijke contacten kunnen in één module worden gecombineerd. In het algemeen wordt het aantal vereiste interfaces per eenheid verminderd. De verbindingstechniek wordt kleiner en lichter, meer modules en moduletypes dan voorheen passen in één connector.

Minder werk, lagere energiekosten

Ook installateurs profiteren: dankzij kortere montagetijden wordt de totale arbeidsinput verminderd. Dit speelt in op de megatrend van demografische veranderingen en gaat het tekort aan geschoolde arbeidskrachten tegen. De lichtere en kleinere interfaces ondersteunen de decarbonisatie. Een grote spoorwegfabrikant heeft berekend dat een in gebruik zijnde trein 14 000 euro aan energiekosten bespaart met elke kilo gewichtsvermindering gedurende de levensduur van 40 jaar. De berekening is gebaseerd op de energieprijzen van 2015; vandaag ligt de waarde aanzienlijk hoger door de kostenstijging.

Connectiviteit+

HARTING duidt producten die zich aanpassen aan maatschappelijke trends zoals duurzaamheid en demografische veranderingen aan als “Connectivity+”. De Domino-modules behoren hiertoe, omdat ze helpen de kosten bij de assemblage en bediening van machines en systemen te verlagen en hulpbronnen te besparen. Dit geldt zowel voor de productie – om kleinere componenten te vervaardigen, waarbij minder materiaal en energie worden verbruikt – als voor het transport, dat profiteert van de ruimte- en gewichtsbesparing en de grotere flexibiliteit. Afzonderlijke assemblages kunnen zo worden hergebruikt in de zin van de platformgedachte; de duurzaamheid wordt verbeterd.

Meer informatie bij HARTING

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.