Het belang van de Semiconductor Industrie voor de high-tech

Computerchiptekort supergeleider Semiconductor Industrie

De semiconductor industrie is essentieel voor de high tech-sector. Tijdens het WoTS Stories-programma zullen de presentaties van Intel, TSMC en Imec, op dinsdag 27 september van 13.00 tot 16:15 uur, een compleet beeld geven van het belang van de semiconductor industrie.

In de Engelstalige presentaties komen investeringen, productie, R&D en de ondersteuning van startups aan de orde. De sprekers zullen het belang van de digitalisering, de activiteiten in Europa, de mogelijkheden met de fabricagetechnologieën en de samenwerking in de ksemiconductor industrie aanhalen.

Maurits Tichelman van Intel opent het WoTS Stories-programma rondom de chipindustrie met de lezing ‘Shaping the European digital decade. Together.’ Hij zal een beeld schetsen over hoe Intel wil anticiperen op de Europese plannen om de productie van halfgeleiders in Europa flink te versnellen. De chipmaker heeft al grootschalige investeringen daarvoor aangekondigd, waarbij Intel samenwerkt met een groot aantal partijen.

Namens TSMC spreekt Paul de Bot. De titel luidt ‘The foundry industry and the possibilities with fabrication technologies for semiconductors’. De Bot zal onder andere focussen op de semiconductor industrie als geheel en de specifieke kwaliteiten van TSMC als grote chipproducent.

Romano Hoofman van imec houdt een lezing onder de titel ‘Services and support for deep-tech start-ups in the semiconductor industry’. De divisie imec.IC-link helpt startups door een compleet ASIC-platform aan te bieden.

De toekomst van de semiconductor industrie wordt getoond door enkele startups. Zij zullen met special envoy van techleap.nl Z.K.H. Prins Constantijn van Oranje over de toekomst van de semiconductor industrie discussiëren.

Wilt u deze lezingen bijwonen? Registreer u nu kosteloos voor een gratis beurs- en/of seminarbezoek.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie