Helmholz Benelux presenteert nieuwe WALL IE

WALL IE PLUS

Het gebruik van PROFINET, Ethernet/IP en andere industriële OT-netwerken is de standaard binnen de industriële automatisering. Deze netwerken bieden grote voordelen ten opzichte van veldbussen bij de integratie met het IT-domein. Zo is het heel eenvoudig om deze OT-netwerken te koppelen aan andere ethernet netwerken. Ook is data vanuit een hoger gelegen IT-netwerk eenvoudig op te halen. Het bijkomend gevolg hiervan is echter dat de netwerken steeds groter worden.

Om problemen op het OT-netwerk te voorkomen is het belangrijk dat deze netwerken autonoom blijven. Hierdoor voorkomen we stilstand wanneer er problemen zijn op andere installaties of netwerken. De eenvoudig te configureren gateway “WALL IE PLUS” van Helmholz wordt tussen de machine en het productienetwerk geïnstalleerd. Het dient als verbindingspunt voor het OT-netwerk. Hiermee voorkomt u onder andere conflicten met IP-adressen en overbelasting met storingen tot gevolg. Daarnaast bouwt u een extra beveiligingslaag in waardoor het netwerk beter beschermd is tegen cyber-aanvallen.

De “WALL IE PLUS” biedt 8 poorten met een overdrachtssnelheid tot 1000 Mbit/s. Dankzij deze hoge overdrachtssnelheid kunnen nu ook machines en systemen met videocamera’s of IPC’s op het fabrieksnetwerk worden aangesloten.

De WALL IE PLUS biedt net zoals de WALL IE de NAT-modus. Hiermee kunnen machines in het fabrieksnetwerk worden geïntegreerd zonder dat het IP-adres van de machine hoeft te worden gewijzigd. De NAT-modus wordt gebruikt om dataverkeer tussen verschillende netwerken door te sturen. Het maakt adresvertaling mogelijk en gebruikt firewallregels of pakketfilters om de toegang tot het onderliggende automatiseringsnetwerk te beperken.

Essentiële kenmerken van de “WALL IE PLUS”

  • Overdrachtssnelheid tot 1000 Mbit/s – 1Gbit/s
  • Toegangsbeperking door pakketfilter: IPv4-adressen, protocol (TCP/UDP/ICMP), poorten, MAC-adressen
  • Vermindering van netwerkbelasting door broadcast- en multicast-filtering
  • DHCP-server (LAN)/DHCP-client (WAN)
  • Configureerbare netwerkpoorten (vrije toewijzing aan het LAN- of WAN-netwerk)
  • Eenvoudige configuratie via de webinterface

Meer informatie over de WALL IE bij Helmholz Benelux

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie