Hägglunds Fusion – nieuwe definitie compacte kracht in één pakket

Hägglunds Fusion

De Hägglunds Fusion-aandrijfsystemen, die eind februari werden gelanceerd, voegen een nieuwe definitie van compactheid toe aan het toch al ruimtebesparende Hägglunds aandrijfconcept. Een volledig hydraulisch direct aandrijfsysteem kan nu op de torsiearm worden gemonteerd, waardoor de voordelen van Hägglunds nog aantrekkelijker worden voor een brede range van toepassingen.

Hägglunds Fusion – één krachtbron: een directe hydraulische aandrijving in één unit

Het nieuwe Fusion-aandrijfsysteem biedt machinebouwers in de bulk en material handling, de recyclingindustrie, de mijnbouw en andere industrieën voor het eerst een ‘plug-and-play’ oplossing. In dit aandrijfsysteem zijn alle componenten op de torsiearm gemonteerd, van de hydraulische motor en pomp tot de behuizing. Dit zorgt voor een hoog koppel en betrouwbaarheid van één enkele eenheid – met een minimaal oppervlak.

“Hägglunds Fusion brengt alles samen op de torsiearm”, zegt Wolfram Ulrich, Vice President of Sales voor Hägglunds producten en oplossingen. “Er zijn geen tandwielkasten of fundatie nodig, en er zijn zelfs geen uitlijningen of hydraulische leidingen en slangen om rekening mee te houden. Een Hägglunds Fusion-aandrijfsysteem is zo compact als het maar zijn kan.”

Zelfstandig betekent kostenefficiënt in meer toepassingen

Voor de lagere vermogensklassen, zoals schort transportband en aan- en afvoerbanden, zijn de voordelen van Hägglunds Fusion bijzonder duidelijk. Een gestroomlijnde installatie betekent gemakkelijker toegang tot de voordelen van Hägglunds, die in de loop der tijd geld besparen in vergelijking met elektromechanische aandrijvingen.

“Deze hydraulische aandrijvingen hebben grote voordelen voor applicaties en machines waar frequent start, stoppen en omkeren wordt gevraagd,” zegt Ulrich. “Door Hägglunds te kiezen, krijgen ze een maximaal koppel vanaf nul toeren en ingebouwde bescherming tegen overbelasting, wat zorgt voor een hoge productiviteit en lage gebruikskosten. Nu voegen we daar nog een eenvoudigere installatie aan toe.” Ulrich concludeert: “Hägglunds Fusion is compact en betrouwbaar, gecombineerd met eenvoud.”

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.