Food Technology, nieuwe vakbeurs voor de voedingsmiddelenindustrie

130
Vakbeurs voor de voedingsmiddelenindustrie
Illustratie: DedMityay / Shutterstock.com

Tijdens de vakbeurs voor de voedingsmiddelenindustrie Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Bedrijven die oplossingen of innovaties ontwikkelen waarmee de voedingsmiddelenindustrie efficiënter, effectiever of duurzamer wordt, of zelfs geheel anders gaat produceren, worden uitgenodigd deel te nemen aan de beurs. Een tweedaags congres, waarin een groot aantal branche- en kennisorganisaties uit de sector lezingen verzorgen, ondersteunt het evenement. De vakbeurs voor de voedingsmiddelenindustrie zet de volgende thema’s centraal: Fabriek van de toekomst, Duurzame en transparante keten, Food innovatie, Veilig voedsel en Food Lab.

Food meets hightech tijdens Food Technology 2021 – 5 deelthema’s

Met nog drie maanden te gaan staat het programma voor de eerste editie van Food Technology al stevig in de stijgers. Wetenschappers van naam en faam geven lezingen over hun onderzoek, diverse organisaties (Keep Food Simple, IFFI, Schuttelaar en Partners, Nederlands Verpakkingscentrum, HDN platform etc.) houden tijdens de vakbeurs voor de voedingsmiddelenindustrie een seminar. Als keynote speaker voor woensdag 1 december is Prof. dr. Remko Boom (hoogleraar Food Process Engineering WUR) geboekt. Hij presenteert een nieuwe manier om naar ingrediënten te kijken. Donderdag 2 december start Prof. dr. Jaap Seidell (Hoogleraar Voeding en Gezondheid VU) een pleidooi voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie. Hij vindt dat de manier van voedsel maken aan een grote verandering toe is: gezonder en duurzamer.

De organisatie van Food Technology is in handen van Mikrocentrum en vakblad EVMI.

Meld je nu kosteloos aan voor deelname aan het evenement en congres.

Enkele highlights uit het programma

Fabriek van de toekomst

  • Seminar EVMI over automatisering: Het kan (nog) slimmer
  • Presentatie: Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie door Iv-Industrie en FrieslandCampina DMV
  • Presentatie KTBA: Digitalisering en databeheer voedselveiligheid

Duurzame en transparante keten

  • Seminar van Keep Food Simple: Onbenutte plantaardige grondstoffen verwerken tot hoogwaardige voedingsmiddelen
  • Seminar van NVC: Verpakken als ‘driver’ voor de thuisbezorging van (food) producten
  • Seminar Hygienic Design Network
  • Seminar Schuttelaar & Partners over verduurzaming van de verpakkingsindustrie
  • Lezing ING: Duurzaam ondernemen in Food
  • Presentatie Eurofins: Voedselfraude

Food innovatie

  • Keynote 1/12: Prof. dr. ir. Remko Boom (hoogleraar Food Process Engineering WUR): Gentle Food Processing: Better Sustainability Can Also Mean Better Products
  • Keynote 2/12: Prof. dr. Jaap Seidell (Hoogleraar Voeding en Gezondheid VU): Tijd voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie
  • Seminar IFFI: Food meets Hightech

Veilig voedsel

  • Seminar Hygienic Design Network
  • Presentatie Normec Foodcare

Food lab

  • Presentatie Food Analytical Technologies: Elektronische muis
  • Presentatie Normec Foodcare
  • Seminar Kennisplatform Labmanagers

Meer informatie over dé vakbeurs voor de voedingsmiddelenindustrie?

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.