Machineveiligheid in de voedingsmiddelenindustrie

Machineveiligheid in de voedingsmiddelenindustrie

Machineveiligheid in de voedingsmiddelenindustrie – Het ontwerpen van machines voor de voedingsmiddelenindustrie is specialistisch werk. Enerzijds willen machinebouwers in de voedingsmiddelenindustrie een machine ontwerpen die functioneel en efficiënt is voor de klant, anderzijds dient de bouwer te voldoen aan geldende veiligheids- en gezondheidseisen die voor deze categorie machines gelden.

Op woensdag 18 november om 13.30 uur zet Peter Eland, Director Sales van Pilz tijdens de digitale versie van de Week van VMT (16-20 november) aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk de mogelijkheden uiteen.

Spanningsveld machineveiligheid in de voedingsmiddelenindustrie

Het gebruik van machines zorgt binnen de voedingsmiddelenmarkt voor een spanningsveld tussen enerzijds machineveiligheid en anderzijds voedingsmiddelenveiligheid en productiesnelheid. Vanuit machineveiligheid wil men alles op een machine zoveel mogelijk afschermen om veiligheid te garanderen, terwijl men vanuit hygiënisch oogpunt de installatie juist ‘open’ en reinigbaar moet houden. Daarnaast is een hogere productie en de daarmee gepaarde productiesnelheid essentieel voor deze sector. Deze tegenstrijdige belangen roepen om een gedegen aanpak van een machineontwerp.

Digitale beurs

De antwoorden op deze vragen en andere (veiligheids)vraagstukken rondom de productie en veiligheid van levensmiddelen, vindt u van 16 tot en met 20 november op de digitale beurs “de week van VMT”. De oorspronkelijk fysieke voedingsbeurs vindt dit jaar, vanwege de coronacrisis, voor het eerst digitaal plaats en behandelt een scala aan thema’s binnen de voedingsmiddelenindustrie. Tijdens de 5-daagse digitale beurs met livestream talkshows, webinars, keynotes, ronde tafelgesprekken en virtuele ontmoetingen worden thema’s als voedselveiligheid, levensmiddelentechnoligie, productontwikkeling en -innovatie behandeld.

Het item van Pilz over machineveiligheid in de voedingsmiddelenindustrie wordt uitgezonden op woensdag 18 november om 13:30 uur. Inschrijven voor het online event.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.