FANUC produceert 750.000ste robot

FANUC robot

Fabrieksautomatisatie specialist FANUC goed op dreef

FANUC Corporation, één van ’s werelds vooraanstaande leveranciers van automatiseringstechnologie, breidt zijn positie op de markt verder uit met de productie van zijn 750.000ste industriële robot, wat meer is dan elke andere fabrikant in dit segment.

Op dit moment produceert de fabrieksautomatisatie specialist ongeveer 8.000 industriële robots per maand in zijn fabrieken in Japan, hoewel er maandelijks een capaciteit beschikbaar is tot 11.000 stuks. Het bedrijf staat bekend om zijn sterk geautomatiseerde productiefaciliteiten, waar duizenden robots betrouwbaarheid, beweeglijkheid en snelheid demonstreren bij de bouw van FANUC producten, waaronder robots, besturingen en bewerkingsmachines. Het bedrijf zal zijn 750.000ste robot leveren aan een Europese klant.

De grootste klantengroep van FANUC zijn autofabrikanten en hun toeleveranciers, hoewel ook fabrikanten uit andere industrieën – zoals elektronica, voeding, farmaceutica, medische en logistieke industrie – steeds meer industriële robots gaan gebruiken. Hoewel de coronavirus pandemie aanvankelijk leidde tot een daling van het aantal robotorders, is FANUC sindsdien getuige van een sterke opleving van de verkoop, vooral vanuit Azië en de VS.

“In Europa is het herstel goed ingezet,” zegt Shinichi Tanzawa, President & CEO van FANUC Europe Corporation. “Hoewel FANUC’s totale orderportefeuille voor robots in Europa slechts licht is gestegen gedurende het afgelopen fiscale jaar, zijn de verkopen van de afgelopen maanden historisch hoog. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen in Europa, waar het bedrijf gestaag haar verkoop- en servicenetwerk uitbreidt. Alleen al in de afgelopen vier jaar heeft de fabrieksautomatisatie specialist meer dan €120 miljoen geïnvesteerd in nieuwe faciliteiten in heel Europa. Om de groeiplannen verder te ondersteunen, zal de onderneming de komende drie jaar nog eens €100 miljoen investeren.

Tanzawa zegt: “We zijn ervan overtuigd dat de trend naar robotisering verder zal groeien en dat de Frobots de klanten zullen helpen om hun productiefaciliteiten te automatiseren en kosten te besparen zoals FANUC dat in zijn eigen fabrieken doet. We zullen al het nodige doen om onze klanten in deze inspanningen te ondersteunen.”

FANUC Corporation is één van de wereldleiders op het gebied van fabrieksautomatisering voor CNC besturingssystemen, robots en productiemachines (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT en ROBONANO). Sinds 1956, is de fabrieksautomatisatie specialist de pionier in de ontwikkeling van numeriek gestuurde machines in de automatiseringsindustrie. Met 264 vestigingen wereldwijd en meer dan 8.000 medewerkers, biedt het bedrijf een dicht netwerk in verkoop, technische ondersteuning, onderzoek & ontwikkeling, logistiek en klantenservice.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.