Deze agenda is powered by Industriekalender | Voor een meer uitgebreide online agenda gaat u naar Industriekalender.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Offshore Energy On Demand

13 februari 2024 van 12:00 tot 13:00

Van aantallen turbines naar sturen op capaciteit

Een belangrijk deel van offshore wind in onze Noordzee is bedoeld om de industrie in Nederland te kunnen laten verduurzamen. Met het afscheid van fossiele energiebronnen in de industrie stijgt de vraag naar duurzaam opgewekte elektriciteit.

Uit de routekaart van TKI Energie & Industrie blijkt de vraag vanuit de industrie in Nederland groeit van 80 tot 130 TWh tussen 2030 en 2050. Daarbij is aan de ene kant de noodzaak voor de industrie om in te spelen op de beschikbaarheid van duurzame energie wanneer en aan de andere kant aan de offshore windsector om te zorgen voor voldoende capaciteit.
Offshore windparken worden nu worden getenderd op basis van vereiste Gigawatts aan vermogen, maar dat dit niet per se veel zegt over het gevraagde vermogen in Terrawatt per uur (TWh).

Zouden energieparken in plaats van windparken dit vraagstuk op kunnen lossen? Hoe zouden we kunnen gaan sturen op vereiste capaciteit aan elektriciteit op de juiste momenten? Wat vraagt dit van het energiegrid? In hoeverre stimuleren we innovatie om het net te balanceren hiermee?

In dit live webinar bediscussiëren we energieopslag, systeemintegratie, voorspelbaarheid van duurzame energievoorziening en de beste manier om offshore windparken te tenderen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Deze agenda is powered by Industriekalender.nl | Voor een meer uitgebreide online agenda gaat u naar Industriekalender.nl