Deze agenda is powered by Industriekalender | Voor een meer uitgebreide online agenda gaat u naar Industriekalender.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Laatste redmiddel bij (waterstof) gaslekken in de buitenlucht (tip)

25 mei 2023 van 10:00 tot 11:00

Als gaslekken niet op tijd worden opgemerkt, kunnen zich ernstige gevolgen voordoen, zoals brand, explosies en het vrijkomen van toxische gassen. Bij buitentoepassingen kan de wind ervoor zorgen dat giftige gassen zich verspreiden naar nabijgelegen woonwijken, wat mogelijk tot slachtoffers kan leiden. Wil je weten hoe je dit voorkomt? Op 25 mei kun je deelnemen aan het gratis webinar dat Hitma, wegens grote vraag uit de markt, opnieuw organiseert.

In een uur tijd krijg je belangrijke informatie over de innovatieve technologie die gaslekken opspoort door ze te ‘horen’ via microfoontechnologie: ultrasone gaslekdetectie. Deze detectoren zijn geschikt voor het beveiligen van gaslekken die onder hoge druk staan, en bieden optimale beveiliging van processen en de omgeving tegen gasexplosies en toxische gassen.

Tijdens het webinar legt gasdetectiespecialist Peter Adema uit hoe ultrasone gaslekdetectie werkt, of de technologie geschikt is voor jouw toepassing en wat de opties zijn.​​​​​​​

Extra aandacht voor waterstof

Waterstof is erg belangrijk binnen de energietransitie, maar is, vooral op buitenlocaties, moeilijk te detecteren. Omgevingsfactoren zoals wind en het feit dat waterstof kleur- en geurloos is, spelen hierbij een rol. Bovendien is waterstof licht waardoor het makkelijk ontsnapt via kleppen en afsluiters. Daarom is tijdig opmerken van gaslekken van levensbelang. Ultrasone gaslekdetectie biedt hierbij de uitkomst. Peter Adema besteedt daarom tijdens het webinar extra aandacht aan waterstofdetectie met ultrasone technologie.

Aanmelden

Wil jij weten hoe je jouw proces en omgeving optimaal kan beschermen tegen gaslekken en explosies? Schrijf je dan snel in voor het webinar van Peter Adema op 25 mei van 10.00 tot 11.00 uur. Tijdens het webinar krijg je uiteraard de kans om vragen te stellen.

Agenda 25 mei 10.00 – 11.00 uur

– Introductie
– Ultrasone techniek
– Waterstofdetectie
– Vragen

Meld je hier aan

Gegevens

Datum:
25 mei 2023
Tijd:
10:00 tot 11:00
Evenement Categorie:
Site:
https://hitma.webinargeek.com/laatste-redmiddel-bij-waterstof-gaslekken-in-de-buitenlucht?cst=industriekalender

Organisator

Hitma
Telefoon
+31 (0)29 75 14 833
E-mail
info@hitma.nl
Bekijk de site van Organisator

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Deze agenda is powered by Industriekalender.nl | Voor een meer uitgebreide online agenda gaat u naar Industriekalender.nl