EtherNet/IP encoders van Kübler

EtherNet/IP encoders

Duranmatic brengt van haar Duitse leverancier Kübler in de Sendix F58 serie een nieuwe EtherNet/IP absoluut encoder. Het is het derde model in de nieuwe serie EtherNet/IP encoders waarvoor eerder al Profinet en PROFIsafe modellen beschikbaar kwamen. Ze maken gebruik van het zelfde nieuwe encoder platform en behuizing. Deze laatste is beduidend minder diep dan oudere generaties absoluut encoders. Een nieuwe EtherCAT versie zal de serie begin 2024 compleet maken.

F58 EtherNet/IP encoders

De nieuwe F58 optische EtherNet/IP encoders zijn beschikbaar als single- en multiturn versie en met een vaste- of holle as. Ze zijn gebaseerd op de nieuwste CIP versie V3.32 en EtherNet/IP versie v1.30. Belangrijke kenmerken hiervan zijn “neighborhood” detectie, een gear-factor, de berekening van acceleratie en de mogelijkheid van gelijktijdige aansluiting op maximaal 5 controllers. Dankzij de nieuwe firmware kan de functionaliteit van de encoder op elk moment worden uitgebreid via de geïntegreerde webserver.

Ethernet/IP is naast Profinet het grootste en snelst groeiende ethernet gebaseerde industriële communicatie protocol ter wereld. Ethernet/IP is een deel van CIP, het Common Industrial Protocol, en dat maakt dat Ethernet/IP ook geschikt is voor realtime toepassingen in moderne IIoT systemen en aandrijftechniek.

De F58 EtherNet/IP encoders hebben een 58 mm behuizing volgens industrie standaard met een vaste as tot 10 mm of een holle as tot 15 mm. Ze hebben een maximale, vrij instelbare, singleturn resolutie van 19 bits en 24 bits voor het multiturn deel. Er zijn verder opties voor de flensmontage, IP bescherming (65 of 67) en het materiaal van de behuizing: aluminium of RVS 304/316. De productie van de Ethernet/IP serie is reeds gestart en ze zijn direct beschikbaar.

Meer informatie bij Duranmatic

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.