Plug-and-play grijperkit Denso voor Cobotta-robots

Grijperkit

In een vernieuwde samenwerking met Denso Europe heeft Gimatic een grijperkit ontwikkeld voor de Cobotta-robot. De kit bestaat uit vier mechatronische grijpers met toebehoren waarmee gebruikers eenvoudig pick-and-place-taken kunnen oplossen.

Plug-and-play grijperkit

In een eerste samenwerking tussen Gimatic Vertrieb GmbH en Denso Europe ontwikkelden beide bedrijven enkele jaren geleden een mechatronische GMP-grijper. Tijdens een werkbezoek aan Denso kwamen de productmanagers op het idee om een ​​grijperkit te ontwikkelen voor de collaboratieve robot Cobotta.

De cobot is ontwikkeld voor eenvoudige handling-taken en pick-and-place-toepassingen. Het is gebaseerd op een open platform dat flexibel kan worden geïntegreerd in bestaande systemen. Doordat de Cobotta bijzonder compact is, is hij geschikt voor het werken in krappe ruimtes.

De grijperkit biedt vier verschillende grijpertypes: de drieklauwige grijper MPTM1606, de parallelle grijper MPPM1606 en MPXM1612 en de parallelle grijper met lange slag MPLM1630. De selectie van de grijpers is zo ontworpen dat de gebruiker het optimale grijpertype voor zichzelf kan kiezen en een hoog laadvermogen van maximaal 270 gram wordt geboden.

Zodat er niets naar beneden valt

De lichte en compacte grijpers hebben in verhouding tot hun grootte ook een hoge grijpkracht met een grijpkrachtbehoud van 100 procent. Dit betekent dat ze alleen energie krijgen als ze in beweging zijn, waardoor ze zeer energiezuinig zijn. Oftewel vast is vast, ook bij spanningsuitval. Als de pipettang bij stroomuitval naar beneden zou vallen, kan dit grotere schade veroorzaken. Beide eigenschappen zijn b.v. zeer voordelig voor licht werk in het laboratorium.

Afhankelijk van de toepassing kan de Cobotta-klant de juiste grijper voor zichzelf selecteren en zo zijn handlingstaak met weinig moeite oplossen. De kit wordt geleverd als een afgewerkte kit. Naast de grijpers bevat het een robotflens, deksels, grijpvingers en kabels met pluggen en schroeven. Overigens kunnen gebruikers ook nog creatiever worden door extra componenten zoals bijvoorbeeld sensoren of een camera te integreren. De interfaces zijn al beschikbaar op de Cobotta. De Denso-Kit is verkrijgbaar in een standaardversie en optioneel met een piekuitgang (P), die een 24 V-signaal afgeeft wanneer het onderdeel wordt vastgepakt.

De grijperkit richt zich tot dealers en eindklanten van Denso robotics. De verkoop is gestart op de Motek beurs. De kit is verkrijgbaar bij Gimatic, Denso en Denso system integrators. Het wordt geleverd in een volledig ecologische kartonnen doos. De grijper en onderdelen zijn gemonteerd op een houten plaat. Alle verpakkingsmaterialen zijn recyclebaar.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.