Emerson versterkt positie fabrieksautomatisering met overname Afag

Afag

Het Amerikaanse technologiebedrijf Emerson heeft recentelijk aangekondigd dat het een strategische stap heeft gezet met de overname van Afag Holding AG, een vooraanstaande speler in elektrische lineaire beweging en automatiseringsoplossingen voor aanvoer- en handling.

Een blik op Afag’s bijdrage aan fabrieksautomatisering

Afag, gevestigd in het pittoreske Zell, Zwitserland, is niet zomaar een bedrijf. Het heeft zich gevestigd als een innovatieve leider die de lat hoog legt als het gaat om geavanceerde technologie in de sector. Door deze overname kan Emerson haar aanbod op het gebied van fabrieksautomatisering aanzienlijk uitbreiden. Dit wordt gerealiseerd door het combineren van Afag’s expertise in elektrische lineaire actuatieoplossingen met Emerson’s beproefde pneumatische bewegingstechnologie.

Daarnaast opent de overname deuren naar nieuwe groeimogelijkheden in diverse marktsegmenten zoals batterijproductie, automobielindustrie, verpakking, medische technologie, biowetenschappen en elektronica. Eerst en vooral, benadrukt dit de strategische waarde van Afag. Voor Emerson is Afag onmisbaar. Bovendien heeft Emerson de ambitie om een dominante speler te worden. Zeker in de wereld van fabrieksautomatisering.

Wat betekent dit voor de markt?

Het segment voor elektrische lineaire beweging is enorm en voegt meer dan 9 miljard dollar toe aan de markt die Emerson bedient. Met een verwachte jaarlijkse groei van enkele procenten zal dit ongetwijfeld bijdragen aan de winstgevende organische groei van Emerson op de lange termijn. Ram Krishnan, Chief Operating Officer van Emerson, uitte zijn optimisme over deze samenwerking door te stellen: “De technologie van Afag is bij uitstek geschikt om verbeterde energie-efficiëntie en prestatieverbeteringen te bieden. Hiermee kunnen we de groei van onze bestaande fabrieksautomatisering business, momenteel gewaardeerd op 900 miljoen dollar, aanzienlijk versnellen.”

Toekomstvisie en duurzaamheid

In deze tijden van snelle elektrificatie en groeiende vraag naar duurzame oplossingen, speelt de technologie van Afag een cruciale rol. Met hun technologie kunnen bedrijven hun productieprocessen optimaliseren, wat leidt tot betere energie-efficiëntie en prestaties.

Emerson, bekend om haar toonaangevende automatiseringsportfolio, blijft zich inzetten voor innovatie. Het bedrijf heeft een sterke focus op het helpen van haar klanten om hun werkzaamheden te optimaliseren, personeel te beschermen, emissies te verminderen en hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.