Nieuw Electronic-Key-System EKS2 van Euchner

EKS2

Het nieuwe Electronic-Key-System EKS2, ontwikkeld door Euchner in de Duitse stad Leinfelden-Echterdingen, is de nieuwste generatie sleutelsystemen. Het nieuwe product voldoet aan drie doelstellingen: het is eenvoudig te implementeren, eenvoudig te bedienen en eenvoudig aan te passen. Het is voor Euchner als specialist in veiligheid hierbij vanzelfsprekend om de nadruk te leggen op safety engineering.

EKS2 met grote voordelen

De nieuwe generatie producten is een logische opvolger van het succesvolle EKS-systeem. Het EKS2 systeem heeft vele voordelen op het gebied van digitale toegangscontrole en de selectie van een safe operating mode. Templateprojecten met vooraf gedefinieerde functies en gegevensvelden hebben het programmeerwerk dat nodig is om het systeem te integreren tot een minimum beperkt. Huidige vereisten, inclusief beveiligingsfactoren, zijn bijvoorbeeld vanaf het begin in overweging genomen.

Euchner maakt gebruik van PROFINET voor communicatiedoeleinden, samen met betrouwbare, veilige halfgeleideruitgangen. De PROFINET-switch die deel uitmaakt van het EKS2 systeem maakt de integratie ervan in een uitgebreid bussysteem zeer eenvoudig. De 1-of-n veilige uitgangen zijn rechtstreeks verbonden met een veilig besturingssysteem en worden daar geëvalueerd. Dit maakt het mogelijk om een veilige bedrijfsmodus op het hoogste veiligheidsniveau, bijvoorbeeld PLe, te selecteren.

Configureren individuele parameters

In plaats van de volledige selectie van safe operating modes in het besturingssysteem te programmeren, zoals in het verleden het geval was, kunnen klanten nu een geschikt project selecteren en eenvoudig individuele parameters configureren via het GSDML-bestand in hun configuratiesoftware. Andere voordelen zijn onder meer compacte afmetingen, industriële sleutels en een hygiënisch ontworpen leeseenheid.

“Het ontwikkelingsproces was gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring met het bestaande EKS-systeem en vele gesprekken met klanten,” zei productmanager Marc Wiederoder en voegde eraan toe: “Soms zijn slechts een paar verbeteringen nodig om een al goed systeem nog beter te maken. Ons belangrijkste doel was om een systeem te ontwerpen dat zo eenvoudig mogelijk is voor klanten om te gebruiken.”

Euchner onthult het EKS2 systeem voor de allereerste keer op de Hannover Messe beurs en laat bezoekers ook kennismaken met andere innovaties rondom het nieuwe Electronic-Key-System EKS2. We nodigen u van harte uit om onze stand te bezoeken op de HM2024, in Hal 9, Stand D16.

Meer informatie bij Euchner

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.