Efficiënt automatiseren van productielijnen met een depalletizeerrobot (video)

Depalletizeerrobot

Bekijk hoe een depalletizeerrobot twee productielijnen voor het vullen van glazen potten yoghurt heel efficiënt kan automatiseren. Een korte video in samenwerking tussen ABB Robotics Benelux, Axymatic en Pur Natur in België.

Efficiënte automatisering van productielijnen met een depalletizeerrobot

Het optimaliseren van de productielijn is een van de belangrijkste aspecten in de hedendaagse industrie. Automatisering is een sleutelfactor in het verhogen van de productiviteit en het verminderen van de productiekosten. Een belangrijk onderdeel van dit proces is het depalletiseren van producten, en hier komt de depalletizeerrobot in beeld.

In dit artikel wordt besproken hoe een depalletizeerrobot twee productielijnen voor het vullen van glazen potten yoghurt bij Pur Natur in Kruisem, België, efficiënt heeft geautomatiseerd. Dit is gerealiseerd in samenwerking tussen ABB Robotics Benelux, Axymatic en Pur Natur.

Depalletizeerrobot IRB 660 in actie

Bij Pur Natur in Kruisem zijn twee productielijnen voor het vullen van glazen potten biologische yoghurt geautomatiseerd met behulp van een ABB depalletizeerrobot, de IRB 660. Deze robot is ingezet om het proces efficiënter en ergonomischer te maken voor de medewerkers. De implementatie van de robot is gedaan door Axymatic, een partner en systeemintegrator van ABB Robotics.

De robot is geprogrammeerd met behulp van de softwaretool RobotStudio. Deze software maakt het mogelijk om de robotbewegingen te simuleren en te programmeren in een virtuele omgeving voordat de robot daadwerkelijk wordt ingezet in de productielijn. Dit zorgt ervoor dat de robot optimaal kan functioneren en dat eventuele problemen vooraf kunnen worden opgelost.

Voordelen van de depalletizeerrobot

Het gebruik van de depalletizeerrobot biedt verschillende voordelen. Ten eerste verhoogt het de efficiëntie van het productieproces. De robot kan snel en nauwkeurig werken, waardoor de productiecapaciteit wordt vergroot. Bovendien vermindert het de fysieke belasting voor de medewerkers, omdat de robot het zware werk van het depalletiseren overneemt. Dit leidt tot een ergonomischer en veiliger werkomgeving.

Daarnaast zorgt de robot voor een consistente productkwaliteit. De robot verwerkt de producten nauwkeurig en constant. Hierdoor minimaliseert de kans op fouten en beschadigingen. Bovendien zorgt de robot voor meer flexibiliteit in het productieproces. Het programmeren van de robot voor diverse taken en producten is eenvoudig. Dit maakt het mogelijk snel te wisselen tussen verschillende productielijnen.

Voor engineers die betrokken zijn bij het optimaliseren van productieprocessen, is het belangrijk om de mogelijkheden van robotica en automatisering te overwegen. De depalletizeerrobot is een waardevolle toevoeging aan het arsenaal van technologieën die kunnen worden ingezet om de productiviteit en efficiëntie van productielijnen te verhogen.

Bekijk de video

Voor een visuele impressie van de depalletizeerrobot in actie, is er een korte video gemaakt in samenwerking tussen ABB Robotics Benelux, Axymatic en Pur Natur. De video is in het Engels ondertiteld en geeft een goed beeld van hoe de robot functioneert in de praktijk.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.