Eerste overname in Nederland voor P&V Panels

P&V Panels

Paneelbouwer P&V Panels (BE) neemt sectorgenoot eReM Elektrotechnici BV uit Zwijndrecht (NL) over. Dit is de eerste keer dat het Belgische bedrijf de landsgrens oversteekt voor een overname. CEO Joris Vrancken laat weten dat dit het begin is van de internationale expansie.

De eerste projecten in Nederland waren al enkele jaren een feit. Maar de paneelbouw zelf gebeurde nog altijd in het hoofdkantoor in Heusden-Zolder (BE). Vrancken: “Voor ons is deze overname dan ook een logische volgende stap op de Nederlandse markt. In onze business moet je nu eenmaal dicht bij je klanten zitten om hen optimaal te bedienen. Dat zit niet alleen in de bouw van panelen, maar in het totaalplaatje: ontwerp, bouw, onderhoud en upgrade van besturingspanelen. Er zijn weinig Nederlandse sectorgenoten die dat totaalpakket kunnen aanbieden. De opportuniteit is er dus.”

Zwijndrecht als uitvalsbasis naar Nederland

“Voor beide partijen is dit een win-win”, benadrukt Vrancken. “eReM krijgt naast de bouw van distributiepanelen toegang tot de ervaring en expertise van P&V Panels als allrounder. Plus de slagkracht van een groep die de grootste is in de Benelux.”
“Omgekeerd krijgen wij vanuit Zwijndrecht toegang tot de Nederlandse markt én halen we nieuwe kennis aan boord. eReM staat namelijk sterk in industriële automatiseringsprojecten en heeft ook knowhow van de specifieke integratie in die markt. Ze zijn ook een bekende naam in internationale projecten. Kortom: er zijn veel synergiën mogelijk.” Om die synergie maximaal te benutten en de continuïteit te verzekeren, blijven twee van de drie Nederlandse directieleden aan boord.

Vierde overname op komst

Na Bekaert Electric (Kortrijk) in 2019 en EBB (Genk) in 2020, is dit een derde overname in drie jaar tijd. Vrancken laat weten dat ze nog een vierde naam willen toevoegen aan die lijst.

P&V Panels

P&V Panels ontwerpt, bouwt, onderhoudt en upgradet verdeel- en besturingspanelen voor elke mogelijke sector. De panelenexpert heeft een hoofdkantoor in Heusden-Zolder (BE), en vestigingen in Kortrijk (BE), Genk (BE) en Zwijndrecht (NL). Het bedrijf is met 300 werknemers de grootste in zijn sector.

eReM Elektrotechnici

eReM focust met paneelbouw, E&I engineering, software engineering en E&I installatie op industriële automatiseringsprojecten. Het bedrijf uit Zwijndrecht (NL) heeft een zestigtal werknemers op de loonlijst.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie