Eerste keukenrobot met 2 robotarmen

Eerste keukenrobot een feit en opgebouwd ‘from scratch’

Een keukenrobot die voor ons alles bereidt? We willen allemaal wel eens dat iemand op magische wijze voor ons kookt en daarna alles opruimt. Terwijl velen van ons in die gevallen gewoon kiezen voor bezorging, kan die droom dankzij Moley Robotics werkelijkheid worden.

Het Britse bedrijf beweert dat het ’s werelds eerste keukenrobot heeft geproduceerd met een “behendige robot geïntegreerd in een luxe keuken, die met één druk op de knop versgekookte maaltijden bereidt”. De keuken heeft twee robotarmen die de bewegingen van mensenhanden bij het bereiden van maaltijden realistisch kunnen nabootsen.

“Dit betekent dat de keukenrobot de ingrediënten uit de slimme koelkast kan halen, de kooktemperatuur kan aanpassen, de gootsteen kan gebruiken om pannen te vullen en kan gieten, mixen en opdienen zoals een menselijke kok zou doen. De robot ruimt zelfs op – zonder te zeuren”, aldus een persbericht over het nieuwe product.

Het ontwikkelen van zo’n geavanceerde robotkeuken was echter geen sinecure. Het uiteindelijke resultaat is het werk van een team van 100 ingenieurs, product- en luxe interieurontwerpers en 3 bekroonde chef-koks.

De keukenrobot maakt gebruik van een combinatie van sensoren en optische camera’s om zijn taken uit te voeren. De robot beschikt zelfs over een optisch systeem dat gemorst voedsel kan opsporen en schoonmaken voor en na het koken. Voorlopig kan het systeem 30 gerechten produceren die zijn ontwikkeld door toonaangevende chef-koks, maar er worden steeds nieuwe gerechten toegevoegd. Het bedrijf streeft ernaar om binnenkort een digitaal menu te hebben met meer dan 5.000 keuzemogelijkheden.

Moley komt met een innovatieve software voor het maken van recepten, waarmee gebruikers hun eigen favoriete recepten kunnen programmeren. Zelfs als u op een dag besluit om zelf te koken, dan is het stalen kookgerei en keukengerei in de keuken goed te gebruiken.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie