Eerste coriolis massflowmeter voor waterstof

Coriolis massflowmeter

’s Werelds eerste gecertificeerde coriolis massflowmeter voor waterstofvulinstallaties!

Dankzij de speciale ontwikkeling voor waterstofsystemen is de nieuwe TMU-W 004 van Kobold wereldwijd het enige type Coriolis massflowmeter met certificering volgens OIML R 139 2018. De druk- en temperatuurveranderingen, die aanzienlijk zijn in vergelijking met conventionele tankprocessen, zijn geen probleem voor de TMU-W.

De energiedrager waterstof is een van de pijlers van toekomstige, klimaatvriendelijke mobiliteit in Europa. Met de nodige infrastructuuruitbreiding is ook een voldoende aantal waterstoftankstations essentieel. Dankzij het compacte ontwerp kan de TMU-W direct in de nieuwste generatie van deze vulstations worden ingebouwd.

Een economisch verantwoord gebruik gaat ervan uit dat voertuigen worden getankt met een hoge druk van 700 bar. Deze hogedrukomgeving in combinatie met de kleine omvang van de waterstofmoleculen stelde onze ingenieurs voor de bijzondere uitdaging om een meetinstrument te ontwikkelen dat enerzijds een veilige werking verzekert en anderzijds een nauwkeurige massameting voor de correcte afrekening van tankvullingen.

Coriolis massflowmeter product Kenmerken

  • Maximale procesdruk 1.000 bar
  • Compact uitgevoerd, dus eenvoudig in te bouwen in dispensers.
  • Extreem lange 0-puntsstabiliteit
  • Hoge meetnauwkeurigheid

De TMU-W is geoptimaliseerd op basis van bewezen Coriolis-flowmeters. Hierdoor kon deze nieuwste ontwikkeling niet alleen voldoen aan de eisen van de goedkeuring volgens OIML R 139 2018, maar zelfs aanzienlijk overtreffen met een nauwkeurigheidsklasse van 1,5 voor waterstof.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie