Dings lineaire stappenmotoren via Rotero

Lineaire stappenmotoren

Rotero heeft haar programma lineaire stappenmotoren uitgebreid met de producten van de Chinese ontwikkelaar en fabrikant Dings. Het gaat hierbij onder meer om de hybride stappenmotoren met (kogelomloop)spindel en PM lineaire motoren voor een brede reeks aan toepassingen. Kenmerkend zijn onder andere de economische eigenschappen evenals de hoge nauwkeurigheid. Inmiddels zijn de eerste producten in Nederland geleverd en draaien naar volle tevredenheid.

Hybride stappenmotoren

De Chinese firma Dings is opgericht in 2008 door dhr. Ding. Met een groot aantal jaren ervaring in de ontwikkeling en productie van lineaire (stappen)motoren, is vanaf het eerste moment gewerkt aan de ontwikkeling van een volledige serie motion control producten gebaseerd op stappenmotoren. Deze motoren worden geproduceerd in China en de VS voor klanten in Azië, Noord-Amerika en Europa. Toepassingen zijn typisch te vinden in X-Y tafels, medische apparatuur, semi-conductor handling, telecommunicatie, klep- en ventielsturingen en verstellingen in uiteenlopende machines en apparaten.

Snel en goed

Commercieel Directeur Rotero Holland Gerrit Minnée: “Het bedrijf is ISO9001 gecertificeerd en alle producten voldoen aan de RoHS richtlijn. Het programma is daarbij complementair met ons eigen programma motoren. Zo waren we onder meer nog op zoek naar lineaire stappenmotoren met kogelomloopspindel voor economische en nauwkeurige toepassingen. Met het programma van Dings hebben we hieraan een uitstekende invulling kunnen geven.

Inmiddels zijn de eerste exemplaren in Nederland geleverd die naar volle tevredenheid van zowel de klant als wijzelf draaien. De communicatie met China verloopt uitstekend; er wordt snel gereageerd en geleverd en bovendien voldoen de leveringen aan de kwaliteitseisen die wij aan onze producten stellen. Dit gecombineerd met de brede toepasbaarheid van de motoren betekent dat we met ons programma nog completer zijn geworden.”

Programma

Het programma van Dings is onderverdeeld in hybride stappenmotoren met spindel, hybride stappenmotoren met kogelomloopspindel en PM stappenmotoren.

De hybride varianten met spindel zijn beschikbaar in zes bouwgrootten van 20 – 86 mm (NEMA 8 tot NEMA 34). Daarbij zijn vier bouwvormen ontwikkeld (elektrische cilinder, non-captive, captive en extern) in meer dan 20 resoluties. Dit betekent dat stapgrootte varieert van 0,001524 tot 0,127 mm/stap terwijl microstepping is toe te passen voor een nog hogere nauwkeurigheid.

Bij de hybride motoren met kogelomloopspindel bestaat de keuze uit een externe lineaire uitvoeringen van NEMA 8 tot NEMA 23. Ook hier zijn verschillende resoluties mogelijk van 0,005 mm/stap tot 0,1 mm/stap. De duwkracht bedraagt maximaal 1,6 kN en alle versies zijn naar wens te voorzien van verschillende encoders.

De compacte PM stappenmotoren tot slot zijn ontwikkeld in de afmetingen 20, 25 en 36 mm; de drie uitvoeringen zijn allemaal beschikbaar als non-captive, extern en captive variant. De bijbehorende resolutie loopt van 0,00625 mm/stap tot 0,3333 mm/stap waarbij een lineaire kracht tot 115 N is te leveren.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.