DGM/DGM-R van Bonfiglioli comfortabel en voordelig aansturen

116
Bonfiglioli

Met ASi-5 is het mogelijk om voortaan ook DGM- en DGM-R-frequentieomvormers van de fabrikant Bonfiglioli voordelig aan te sturen – en tegelijkertijd profiteren van een vereenvoudigde ingebruikneming.

Efficiënte motorparametrisering en volledige controle tijdens gebruik

Via de nieuwe ASi-5-motormodule voor DGM/DGM-R van Bonfiglioli (BWU4388) zijn acceleratie en snelheden voor de procesbesturing cyclisch te wijzigen en daarmee uiterst snel aan te passen. Hiervoor staat een geoptimaliseerde mapping van procesgegevens ter beschikking.

Dankzij ASi-5 levert de motor ook uitgebreide informatie terug. In de cyclische ingangsdata worden namelijk niet alleen foutmarkeringen, maar bijvoorbeeld ook de stroomopname van de motor ter evaluatie weergegeven. Een bijkomend voordeel: Door de aanwezige vier digitale ingangen en twee digitale uitgangen van de ASi-5-module zijn extra sensoren en actuatoren aan te sluiten.

Met slechts één ethernetnode kunnen meer dan 100 Bonfiglioli-DGM- of -DGM-R-frequentieomvormers efficiënt worden aangesloten.

Kosten en inspanning voor bedrading verminderen, fouten bij parametriseren voorkomen

Met de ASi-5-motormodule voor Bonfiglioli DGM/DGM-R (BWU4388) profiteert men ook van de klassieke voordelen van ASi, zoals drastisch minder bedradingskosten. Bij gebruik van de Bihl+Wiedemann Software Suite komt daar nog een voordeel bij: als een ASi-5-motormodule is geconfigureerd en de parameters van  Bonfiglioli-aandrijvingen zijn gedefinieerd, dan kan deze informatie eenvoudig naar andere ASi-5-motormodules worden gekopieerd. Bij de ingebruikneming worden alle motorparameters automatisch gedownload. Ook bij vervanging van motoren en motormodules vindt de parametrisering automatisch plaats. Zo bespaart men veel tijd en/of kosten en worden bovendien mogelijke fouten bij parametrisering vermeden.

ASi-5-motormodule voor Bonfiglioli DGM/DGM-R in detail

  • één Bonfiglioli DGM/DGM-R per module aanstuurbaar
  • vier ingangen/twee uitgangen extra
  • uitgebreide diagnosemogelijkheden, waaronder werkelijke stroom
  • cyclisch schrijven van snelheden en ramp
  • parameters van Bonfiglioli-aandrijvingen acyclisch schrijven
  • hoge beschermingsgraad IP67

Meer informatie bij Bihl+Wiedemann

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.