ASi-5 Safety ingangsmodules met veilige en onveilige signalen

ASi-5 Safety

ASi-5 Safety van Bihl+Wiedemann is gecertificeerd en gebruiksklaar en zal in de toekomst een optimale aanvulling vormen op het gevestigde ASi Safety. Maak kennis met de eerste twee ASi-5 Safety-ingangsmodules in IP67 met elk 2 veilige ingangen en tot 12 standaardsignalen onder één enkel ASi-5-adres: BWU4209 heeft 2 veilige ingangen voor potentiaalvrije contacten, BWU4210 heeft 2 veilige ingangen voor opto-elektronische beveiligingen. Beide producten zijn vanaf begin 2022 leverbaar.

ASi-5 is de laatste innovatiefase van AS-Interface (ASi), een wereldwijd gestandaardiseerd veldbussysteem voor het eerste automatiseringsniveau. ASi verbindt sensoren en actuatoren met een controller via een enkele twee-aderige profielkabel. De ASi-kabel brengt tegelijkertijd stroom en gegevens over.

Met de ingangsmodules kunt u bijv. tegen lage kosten een bedieningspaneel aan ASi koppelen – met meerdere verlichte knoppen, een noodstop-knop en een veilige sleutelschakelaar.

Voordelen

  • Volledige compatibiliteit: de module is compatibel met alle eerdere ASi-apparaten en -componenten en is eenvoudig in bestaande oplossingen te integreren.
  • Slechts één nodenummer: Met ASi-5 Safety zijn een groot aantal veilige en onveilige signalen onder slechts één adres te gebruiken.
  • Lagere machinekosten: De modules met twee veilige ingangen zijn prijstechnisch vergelijkbaar met ASi-5-modules met alleen standaard I/O’s.

ASi-5

ASi-5 is de evolutie van de beproefde AS-Interface standaard. De module biedt alle voordelen die ASi in het verleden al zo bijzonder hebben gemaakt. Zo worden stroom en data nog steeds via één enkele kabel overgedragen, heeft men vrije keuze van topologie en zit de veiligheidstechnologie nog steeds op dezelfde infrastructuur.

De belangrijkste reden om ASi te evolueren was het feit dat Industrie 4.0 en de toenemende digitalisering steeds grotere datavolumes met zich meebrengen. ASi-5 heeft zowel een grote datagrootte als korte cyclustijden, waardoor het mogelijk wordt om steeds meer data, zonder beperkingen, te transporteren naar de plaats waar ze waardevolle informatie kunnen opleveren.

De module is compatibel met alle eerdere ASi apparaten en componenten, wat betekent dat ASi-5 nodes gecombineerd kunnen worden met ASi nodes van elke generatie – zowel in bestaande als in nieuwe ASi netwerken.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie